Mačka na svetskoj turneji - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mačka
Od petmagazine.rs - 28/10/2020

Mačka na svetskoj turneji

Kada je bivši igrač ragbija i zavarivač iz Danbara Din Nikolson “spakovao svoj posao” da bi putovao svetom, svakako se nadao velikim promenama. Međutim, ono što ovaj 31-godišnjak nije znao jeste da će ta promena biti majušni četvoronožni prijatelj

Piše: Petmagazine.rs

Din Nikolson odlučio je da jednostavno sedne na bicikl i obiđe svet. Krenuo je iz rodne Škotske i prošao Belgiju, Grčku, Švajcarsku i Italiju pre nego što se ukrcao na trajekt za Hrvatsku. Zatim je otputovao u Bosnu, gde je “upoznao” mače koje mu postaje saputnik.

Din je za BBC Radio Scotland Drivetime rekao:

– Bio je to običan dan. Spremao sam se da pređem u Crnu Goru i vozio sam bicikl preko jednog većeg brda. Čuo sam, u nekom trenutku, mjaukanje. Nastavio sam da vozim, ali nisam imao mira i vratio sam se da pogledam šta je tačno u pitanju. Maleno mače. Napušteno. Da li se slučajno izgubilo, odvojilo od majke ili ga je neko namerno ostavio na tom mestu, bilo mi je u tom trenutku svejedno. Uzeo sam ga u naručje i krenuo ka sledećem gradu. U veterinarskoj stanici sam proverio da kojim slučajem mače nije čipovano, iako nisam polagao velike nade u to. Posle pregleda, izmučena mačka samo se popela na moje rame i zaspala. I jednostavno sam rekao sebi: Din, to je to – ona nastavlja turneju sa mnom.

Din je shvatio da je malo mače, kome je dao ime Nala, promenilo ne samo njegove planove nego i njega.

– Prvobitni plan da što pre stignem do Tajlanda nije bio izvodljiv. Međutim, to sada više nije ni bitno, Nala me je za ovih nekoliko meseci naučila da usporim i da više uživam u životu. Njeno potrebe su na prvom mestu, i to je malo usporilo put, ali mnogo se zabavljamo i igramo. Ona je čak uspela i da diktira plan puta. Na primer, nisam video Iran, jer je Nali bio zabranjen boravak u tamošnjim hotelima, pa smo ovu zemlju zaobišli. Plan nam je da stignemo do Rusije, do proleća. 

Gde god stignu, Din i Nala privlače pažnju, a lokalni ljudi često budu u strahu kako se maleno mače vozi u korpi bicikla, a ponekad i na ramenu svog vlasnika.

Nala je posetila plaže Albanije i Grčke, a kako Din kaže, njena omiljena aktivnost je trčkanje po pesku blizu vode. Čak je uživala i u kajaku. 

Din i Nala su postali senzacija i na društvenim mrežama, sa oko 800.000 sledbenika na Instagramu i oko 1.000 poruka dnevno. Njihovih 150.000 pretplatnika na Jutjubu im donosi dovoljno novca, što im omogućava bezbednu vožnju po svetu i hranu za Nalu.

Related Posts