Mačak Srećko je omiljeni član ekipe Narodnog pozorišta u Užicu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
kako slikati macku
Od petmagazine.rs - 13/10/2020

Mačak Srećko je omiljeni član ekipe Narodnog pozorišta u Užicu

Kažu da mačke tačno osete gde je dobra energija. E pa jedan mačak, po imenu Srećko, za svoj dom je izabrao ni manje ni više nego Narodno pozorište u Užicu

Izvor: B92

– Obožava da leži na tastaturama, kompjuteru, uđe u ormar, ili kad hoće da se igra sakrije se u ove visoke ormare, zovu ga, besomučno ga traže, on stoji, gleda odozgo, priča direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović.

Veliki deo vremena provodi na krovu družeći se sa pticama, a uspeo je da razjuri sve miševe iz podruma. Zaposleni kažu da je nemoguće provesti dan u pozorištu da se barem ne pozdrave sa Srećkom.

Kada ima slobodnog vremena, mačak po imenu Srećko, prisustvuje poslovnim sastancima gde se ne boji da uskoči u raspravu kada je to potrebno. Postao je omiljeni član pozorišne ekipe u Užicu i kažu da je druženje sa njim omiljena antristres terapija.

Postao je simbol pobede jer s pojavio za vreme Jugoslovenskog pozorišnog festivala kada je užičko pozorište pobedilo sa predstavom “Buđenje proleća”.

– Dan, dva pre toga su ga donele zagrebačke i naše glumice i igrale se ovde s njim. Na dan pobede sam ga sreo ovde ispred samog pozorišta i odlučio da ga vratim u pozorište povezujući tu sreću što smo pobedili na velikom festivalu s njim, dao mu ime Srećko i od tad evo sedma godina on je ovde kod nas, kaže Stamatović.

Related Posts