Jutarnja kafa uz društvo mačaka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mačka i kafa
Od petmagazine.rs - 14/07/2021

Jutarnja kafa uz društvo mačaka

U centru Rio de Žaneira, u Gato kafeu, kafa i čaj se poslužuju uz društvo mačaka

Izvor: N1

Između zidova na kojima su portreti maca, možete poručiti kafu sa njihovom siluetom u peni, a dobićete i keksić u obliku šape. I dok ispijate vašu kafu, mačke će vam praviti društvo.

Kafići s mačkama najpre su postali popularni u Aziji, a prvi je otvoren na Tajvanu 1998. godine. Međutim, ono što Gato kafe čini posebnim je što istovremeno funkcioniše i kao mesto za udomljavanje napuštenih mačaka.

Tokom 2019. godine u Brazilu je bilo 78 miliona kućnih ljubimaca, uglavnom pasa i mačaka, prema podacima brazilskog instituta koji se bavi upravo ljubimcima. Kako su tokom pandemije mnogi vlasnici umrli, a i mnoge porodice prošle kroz haotično finansijsko stanje, mnoge životinje su napuštene i prepuštene sebi.

– U Brazilu ima više od 10 miliona mačaka bez doma i mislim da su finansijske poteškoće izazvane pandemijom nažalost uvećale ovaj broj, rekla je Đovana Molinaro, koja je, inspirisana jednim sličnim kafićem u Japanu, osnovala ovo mesto. – Postoje i drugi kafići za mačke na svetu, ali ovde smo fokusirani na udomljavanje i dobrobit naših mačaka, navela je za Rojters.

Related Posts