Heroj: Crna maca bebi spasila život - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Dijana Đukić - 11/02/2019

Heroj: Crna maca bebi spasila život

I nismo bez razloga činjenicu da je mačka crna stavili u naslov. Učinili smo to, kao i mnogo puta do sada, kako bismo dokazali da su predrasude prema crnim (i mačkama uopšte) čisto praznoverje. Ova crna maca, spasila je život bebi porodice koja ju je udomila.

Izvor: Index.hr/ljubimac, Foto: Shutterstock

Roj i Bernita Rodžers sanjali su o velikoj porodici čim su se upoznali. Nažalost, taj san bio im je oduzet nekoliko puta, jer je Bernita doživela tri spontana pobačaja, ali nikada nisu izgubili nadu.

Bernita je bila slomljena nakon svega i trebalo joj je društvo kako bi joj bilo lakše i kako bi našla utehu. Par je odlučio da udomi crnu macu po imenu Midnajt (Ponoć), ne znajući da će im ona promeniti živote u potpunosti.

Nedugo nakon njenog dolaska u dom, dogodilo se čudo. Bernita je ostala u drugom stanju i na svet je došla malena devojčica Stejsi. Jedne večeri Bernita i Roj su pozvali lekara jer je malena kašljala.

Doktor je rekao kako se radi o blagoj prehladi i kako ne bi trebalo da se brinu previše. Međutim, Midnajt je ipak odlučila da cele noći pazi malenu Stejsi. Kada je shvatila da nije dobro, usred noći je počela da mjauče svom snagom.

Probudila je Roja i Bernitu koji su odmah dotrčali u sobu u kojoj su zatekli Stejsi koja se toliko borila da dođe do daha da je poplavela. Brzo je odvezena u bolnicu i sve je bilo rešeno na vrijeme zahvaljujući maci koja joj je spasila život.