3 najnezavisnije rase u mačjem svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 02/03/2022

3 najnezavisnije rase u mačjem svetu

I ove mace obožavaju svoje vlasnike, ali će pre istraživati i igrati se nego što će leškariti u vašem krilu

Piše: petmagazine

Takođe, ove mace su idealan izbor za ljude koji rade od devet do pet, jer im nije problem da to vreme ispune snom, igrom i istraživanjem. Naravno, posvetite im vreme i ljubav po povratku kući i imaćete zadovoljnog i srećnog mezimca.

Stručnjaci su napravili listu najnezavisnijih mačaka na svetu i evo koje cica-mace drže prva tri mesta:

Norveška šumska mačka

Ova velika maca raskošnog krzna odlično ume da sama sebe zabavi i neće patiti ako ste nekoliko sati van doma. Obožava da se igra, sama naravno, i odlična je u tome. Kao i svakoj drugoj rasi, svojoj norveškoj šumskoj mački kada ste van kuće ostavite na raspolaganju penjalice, grebalice i igračke i ona će uživati. Obradovaće vam se kada dođete kući, ali vas neće svuda pratiti u stopu i stalno vam biti u krilu.

PROČITAJ JOŠ: ZAŠTO INSTAGRAM VOLI MAČKE

Britanska kratkodlaka mačka

Jedna je od omiljenih rasa na svetu i privržena je vlasnicima, ali sasvim dobro podnosi i samoću. Uz to, održavanje njenog krzna ne zahteva mnogo vremena i jedna je od najzdravijih rasa mačaka. Ova preslatka debeljuca će tokom dana dremati, jesti i igrati se, a kada se uveče smestite ispred televizora ili uživate u knjizi – biće uz vas.

Sijamska mačka

Ova najveća “pričalica” u mačjem svetu zna da se satima sama igra, razume se, kada ima čime. Vodite računa o tome da ima dovoljno igračaka, mozgalica i penjalica i ne brinite – nije joj teško da se sama zabavlja. Ali imajte na umu – čim se vratite kući, sijamka će vam “ispričati” kako je provela dan, do detalja.