Verica Rakočević: Bela je našla mene - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 29/11/2021

Verica Rakočević: Bela je našla mene

Lagala bih kada bi rekla da sam zaluđena kučkarka, troje dece sam sama odgajila i pored posla koji radim zaista nemam više strpljenja da se brinem o još jednom biću, ali kada preuzmete tu vrstu obaveze i kada osetite tu vrstu ljubavi sve što je teško ide u drugi plan

Piše: Alisa Jovanović
Foto: Privatna arhiva

Verica Rakočević je jedna od naših najuspešnijih i najpoznatijih modnih kreatorki. U Dobanovcima je završila osnovnu školu, pohađala je Devetu beogradsku gimnaziju, a zatim je upisala Filozofski fakultet, odsek pedagogija. Na drugoj godini je odustala i odlučila se za defektologiju. Završila je Višu defektološku školu, smer maloletnička delikvencija. Takođe je završila i tekstilnu školu u Loznici.

Često je svoju inspiraciju nalazila u harizmatičnim ljudima, ali i u motivima srpske istorije i tako je ostala veoma zapamćena njena revija koja je predstavljala sliku ljubavi izmedju Hajduk Veljka i Čučuk Stane. Jednu reviju u Meksiku je radila inspirisana Fridom Kalo, njenim životom i delima. Za reviju na Kubi kao inspiraciju je imala Če Gevaru i čitavu priču koja je vezana za život i rad ovog svetski poznatog revolucionara.

Kada je moda danas u pitanju kaže da je primetno da više nema dama i da žene nemaju potrebu da svojom garderobom šalju ovakvu poruku već da je idaja da starlete izgledaju što jeftinije, a da onda one koje se na njih ugledaju prihvate ovakav modni ukus.

A kada je reč o kućnim ljubimcima danas poseduje psa koga je nazvala Bela i kojeg je pronašla na ulici. Njena priča mi se samim tim učinila drugačijom i tako nastaje ovaj intervju. Evo šta mi je rekla.

Belu ste pronašli na ulici. Kako ste se odlučili da počnete da brinete o njoj i koliko je to bilo teško? Nije baš čest primer da se javne ličnosti opredele da kući dovedu napuštene životinje.

– Živimo na Avali na kojoj, na žalost, ima puno napuštenih pasa. Bela je treća kuca koja nam je došla na vrata. Prva je bila zlatni retriver koja se u ponoć za Novu godinu pre sedam godina pojavila na vratima. Veterinar joj je izvadio dvesta krpelja. Nazvali smo je Ela i kada smo je oporavili pojavio se gazda da je vrati. Drugi je Steva kog je kao bebu neko ostavio ispred kapije. Odgajili smo ga i dali Veljkovim roditeljima. Bela je došla gladna i iscrpljena i od kada smo je prvi put nahranili više nije otišla. Lagala bih kada bi rekla da sam zaluđena kučkarka, troje dece sam sama odgajila i pored posla koji radim zaista nemam vise strpljenja da se brinem o još jednom biću, ali kada vam to živo biće uđe u kuću onda morate da brinete o njemu. To je više bila Veljkova želja nego moja. Ali, on ima zelju, a obaveze su moje. Priznajem da nije lako, ali kada preuzmete tu vrstu obaveze i kada osetite tu vrstu ljubavi sve što je teško ide u drugi plan.

Ceo intervju možete pročitati u novom broju magazina PAS, koji se nalazi na prodajnim mestima od ponedeljka, 29. novembra!