Lea Stanković: Najbolje što mi se desilo u životu je moja Koko - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Lea Stankovic
Od petmagazine.rs - 01/06/2020

Lea Stanković: Najbolje što mi se desilo u životu je moja Koko

Poznata jutjuberka, vlogerka i influenserka za naš magazin kaže da joj je mezimica poput mlađe sestre i da joj je zbog ove šarmantne ženke mopsa svaki dan – ispunjeniji.  

Foto: privatna arhiva

Naši mlađi čitaoci zasigurno znaju (i prate) Leu Stanković, jednu od najvećih tinejdž zvezda u našoj zemlji koja se proslavila szahvaljujući svom jutjub-kanalu, na kojem već nekoliko godina postavlja video-klipove sa savetima o lepoti i modi. Ona je i jedna od naših najvećih influensera na „Instagramu”, autorka je knjige „Izgradi svoj stil – Mali saveti: Lea Stanković” u izdanju „Lagune”, a prošle godine javnosti je predstavila i svoju modnu kolekciju. A još uvek nije napunila 19 godina. Fascinantno, zar ne?

Povod da je ugostimo u našem magazinu je njena mezimica Koko, šarmantna ženka mopsa koja je i sama uticajna influenserka, s obzirom na to da njen profil na „Instagramu” ima čak 94.300 pratilaca! Prava zvezda, nema šta!

Da li si mogla da pretpostaviš da će tvoja Koko izazvati toliko pažnje i da će imati toliko obožavatelja i pratilaca koji sa oduševljenjem komentarišu svaku njenu fotografiju?

Kada sam kupila Koko, bukvalno sam joj odmah napravila instagram-profil, kada je još bila beba. Kako sam je sve više slikala i snimala, i s obzirom na to da sam tada i ja tada snimala za „Jutjub”, ona se toliko navikla na snimanje i slikanje da joj je to postalo prirodno. Kada sedim u sobi i uključim kameru, ona odmah dođe i mora da bude ispred kamere. To je nešto što i ona voli i navikla je na to. Iskreno, u početku nisam očekivala da će biti toliko popularna, ali s vremenom, kada sam videla da je zabavna, da voli da pozira i da obe uživamo u snimanju, znala sam da će to sigurno proći odlično. Njeni pratioci najviše vole kada moja starija sestra Sara i ja pišemo ispod njenih slika neke smešne opise, neka njena „razmišljanja” – kaže Lea.

Kako si se odlučila baš za mopsa?

Odlučila sam se baš za mopsa zato što jedan moj veoma dobar prijatelj ima psa ove rase i to je najdivniji pas na svetu. Isto je ženka, i potpuno sam se zaljubila u njen karakter i baš sam zbog toga htela da i ja imam mopsa. Obožavam što je potpuno luda, odnosno što toliko voli da se igra i da skače i da trči, a onda se dva minuta kasnije samo baci na krevet i zaspi. Mnogo je druželjubiva i voli da se mazi, prepuna je energije.

ljubimac Lee Stankovic

U čemu Koko najviše uživa – u hrani, igri ili u maženju?

‒ Ona voli sve tri navedene stvari. Izađe napolje pa se izigra, traži grančice i žvaće ih, dobacujemo se, pa kada dođemo kući i kada joj operem šapice, igra se igračkama i onda legne i moram da je mazim dok ne zaspi. To su njene omiljene aktivnosti. Ima previše igračaka, tri ili četiri pune kutije! Ima neke plišane koje pište koje su joj omiljene, ali voli sve koje joj kupimo. Kada je reč o hrani, sve voli da jede i jela bi stalno! Naravno, mi joj to ne dozvoljavamo jer znamo da to nije dobro za nju. Iskreno, sve obožava, ujutru kada sebi pravim smuti sa spanaćem i zelenim povrćem, i ona to jede.

Veoma se retko i razdvajate, zar ne? Prati te u šoping, na putovanjima…

‒ Veoma često idemo zajedno u tržni centar i Koko obožava da ide sa mnom, jer zna da će uvek kada odemo tamo dobiti neku nagradicu, novu igračku. Ja nisam osoba koja toliko sedi po kafićima, i kada izađemo napolje – idemo u šetnju da se igramo, u neki park. Koko ide na svako putovanje sa mnom, na more, bile smo u Francuskoj, Italiji… Samo još uvek nije bila na zimovanju. Na moru je naučila da pliva, čak i da roni Obožava vodu! Nedavno smo zajedno bile i u Sarajevu, ja sam imala Meetup. Nikada joj nije bio problem da putuje kolima, i čim sedne u auto, ona zaspi. Obožava i da se šeta pa zajedno obilazimo gradove, uvek smo zajedno i to mi je najbitnije, a vidim da je i njoj. Nije joj važno gde je već da bude sa ljudima koje voli.

Koliko ti je preslatka Koko, koja će napuniti tri godine u aprilu, ulepšala život i svakodnevicu?

‒ Koko mi je ulepšala život neizmerno, toliko da mogu da kažem da je ona najbolja stvar koja mi se desila u životu! Ne znam šta bih bez nje! Nekad ne znam da li mi je dete ili mlađa sestra, mada ipak mislim da je ovo drugo, jer je i moji roditelji doživljavaju kao dete. Svaki dan mi je ispunjeniji, bolji s njom. Kad god se vraćam kući, samo mislim na nju ‒ koliko će da mi se raduje i da prva skoči na vrata da me izljubi i da se mazi sa mnom. Psi imaju i neverovatnu sposobnost da osete naše emocije. Kada vidi da mi je loše, da nisam raspoložena, sedne pored mene da me smiri i opusti. Psi, mačke i sve druge životinje ljubimci su najbolji na svetu. Koko je zaista nešto najbolje što mi se desilo u životu.

Lea Stankovic i ljubimac

Iako se termin „influenser odavno odomaćio u našem jeziku, mnogi još uvek, naročito stariji, možda i ne razumeju najbolje o kojoj se to profesiji radi. Kako objašnjavaš ljudima čime se tačno baviš i šta sve podrazumeva tvoj posao?

‒ Mislim da su ljudi kod nas sve više upoznati sa poslom influensera i da je to nešto što postaje sve popularnije. Ali kada neko baš ne zna šta je to ‒ kažem da sam ja neko ko radi sve, bukvalno! I slikam, i snimam, i editujem, i šminkam se, i sređujem, i pričam, i pišem scenarija, i glumim. Sama nalazim i teme za razgovor i sve što može da se radi ‒ ja radim.

Da li si mogla da naslutiš da ćeš biti toliko poznata i popularna, s obzirom na to da si u snimanje videa na „Jutjubu ušla iz zabave i hobija?

‒ Iskreno, ja nisam uopšte razmišljala da li ću biti popularna i da li ću uspeti, jer šta uopšte znači uspeti? Na kraju dana sve zavisi šta je za koga uspeh. Za nekoga je možda ovo što ja radim uspeh, a za nekoga ko želi da bude popularan i u Americi verovatno nije. Ovo što ja radim mu deluje malo. Nisam razmišljala uopšte o uspehu, već sam kreirala sadržaj koji se meni dopada. Radila sam ono što ja volim da radim i u čemu uživam. Trudila sam se da radim to najbolje što mogu i da to radim redovno. Posle je sve došlo samo. 

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

‒ Mislim da je uvek dobro imati plan, ali nikada ne možemo biti sigurni da li će se svi planovi i ostvariti. Na primer, pre nekoliko godina, nisam snimala za „Jutjub” i nisam se bavila ovim poslom. I da mi je neko rekao da će se sve desiti kao što se desilo ‒ ne bih mu verovala. Jedini plan koji imam je da se bavim onim što volim i u čemu uživam. Možda to neće biti „Jutjub”, možda će to biti neka druga platforma, ali volela bih da radim stvari koje i sada radim, a to je da pre svega budem kreativna da pravim nešto zanimljivo. Nešto što je dobro. Da imam dobar uticaj i da se bavim modom i dizajnom. Pre svega, to je moj kanal i moji sadržaji, kreiranje zanimljivih videa i onoga što će se mojoj publici dopasti. Prošle godine izašla je jedna modna kolekcija, možda i ove godine bude nešto slično, ali o tom – potom, videćemo.

U brojkama

Lea Stankovic i mops Koko

670.000 pratilaca ima Lea na svom jutjub-kanalu

94.300 pratilaca ima mops Koko na „Instagramu”

590.000 pratilaca ima Lea na svom instagram-profilu

7,1 milion prikaza na „Jutjubu” ima njena pesma „Bambolina” (duet sa Nađom Stanojević)

Instagram

@cocolittlepug

@lastankovic

Related Posts