Majmuni podvrgnuti eksperimentima u kompaniji Elona Muska - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 25/02/2022

Majmuni podvrgnuti eksperimentima u kompaniji Elona Muska

Kompanija milijardera Elona Muska Neuralink, koja je nedavno objavila kako se sprema za testiranje mikročipova na ljudima, našla se na udaru grupe za prava životinja, koja tvrdi da su majmuni podvrgnuti eksperimentima prolazili kroz ekstremnu bol

Izvor: Klix.ba

Prema navodima PCRM, grupe za zaštitu prava životinja, majmuni na kojima su se testirali moždani implantati podvrgnuti su ilegalnom maltretiranju i ekstremnoj patnji. Svoje tvrdnje, kao i priložene dokaze, uložili su u žalbu za koju se očekuje da će biti podnesena američkom ministarstvu poljoprivrede.

Prema navodima, Neuralink i istraživanje koje je povezano s UC Davis (Univerzitetom u Kaliforniji, Davis) prekršili su čak devet stavki američkog Zakona o dobrobiti životinja, uključujući kršenje odredbi o minimiziranju boli i uznemirenosti kod životinja.

Džerami Bekam, zagovarač istraživanja, izjavio je kako je od 23 majmuna preživelo svega njih 7 te su prebačeni u prostorije Neuralinka, nakon što su prekinuli vezu s UC Davisom.

– Dokumenti otkrivaju da su majmunima unakaženi mozgovi u lošim eksperimentima i da su ostavljeni da umiru u patnji, rekao je Bekam.