Kupila kuče, dobila - medveda - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
crni medved
Od petmagazine.rs - 15/05/2018

Kupila kuče, dobila – medveda

Jedna Kineskinja bila je šokirana kada je saznala da pas kojeg je udomila pre dve godine nije pas, već crni medved.

Izvor: B92.net/ljubimac 
Su je kupila crno kuče misleći da je reč o tibetskom mastifu pre dve godine. Držala ga je dok nije saznala da je zapravo reč o medvedu.

Kada je ustanovila da u svom domu gaji divlju životinju, “kućnog ljubimca” je odlučila da pošalje u centar za zbrinjavanje divljih životinja gde će mu biti pružena odgovarajuća nega.

  • Mogao je da pojede punu kutiju voća i dva pakovanja rezanaca dnevno – rekla je Su medijima.

Crni medved je zaštićena vrsta u Kini, a veterinari su ustanovili da je medved dobrog zdravlja.

Pre nekoliko dana planetom je odjeknula i vest da je takođe u Kini jedna devojka umesto japanskog špica pazarila lisicu. Kako je rekla, primetila je da njen “pas” nijednom nije zalajao, da odbija da jede pseću hranu i da njegova dlaka postaje sve gušća i oštrija.

Drugi psi u parku su se plašili njenog ljubimca pa je uvek morala da ga šeta na povocu, a vlasnici pasa ukazali su joj na to da njen ljubimac nije pas već lisica. Tada se zaputila u lokalni zoološki vrt u Taijuanu gde su joj potvrdili da je njen mezimac lisica.

Vlasnica je odlučila da lisicu preda zoološkom vrtu, gde će moći da dobije prikladnu negu i bolje životno okruženje, a zaposleni su joj rekli da kad god joj nedostaje može da joj dođe u posetu 🙂