Španija: Pončo je pas koji ljude vraća u život (VIDEO)

0
749

I ne, ne govorimo o nekoj bajci, ili romansiranoj priči, već o psu heroju madridske policije koji je ovladao veštinama oživljavanja ljudi, poznatije kao CPR (kardiopulmonarna reanimacija).

 

Izvor: B92.net/ljubimac, Video: Youtube

Neverovatan pas koji je dresiran da “masira” srce svakome ko kolabira i ostane bez svesti, i tako ih vrati u život zove se Pončo i heroj je policije Madrida. U svakom trenutku spreman je na akciju, jer ga je tako naučio njegov kolega, ljudski policajac, piše britanski Metro.

Kako bi pokazao njegove veštine, Pončov vlasnik i kolega se na treningu pravio da je kolabirao, a pas mu je otmah pritekao u pomoć i krenuo da ga oživljava.

Iako je u pitanju bila samo simulacija, psić je pobrao ovacije, a originalni video na kom se vidi čitava akcija dostigao je neverovatnih dva miliona pregleda. I na tviteru su svi oduševljeno komentarisali veštine ovog prepametnog psa.

I madridska policija ponosno je tvitovala o svom heroju: „Herojski uspeh našeg Ponča, koji ni jednog trenutka nije oklevao da spasi agentov život u vežbi.“

Bravo pas!

Pogledajte kako požrtvovani Pončo pomaže policajcu koji je kolabirao:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here