„Zvezdane staze” jednog pitbula - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
zvezdane staze pikard
Od petmagazine.rs - 06/02/2020

„Zvezdane staze” jednog pitbula

Rame uz rame sa ser Patrikom Stjuartom, u novom televizijskom serijalu Star Trek naći će se i jedan šarmantni pas.

Tekst: magazin „Pas“, Foto: Promo, „Fejsbuk

U prošlom broju magazina „Pas”, baš u ovoj rubrici, pisali smo o pitbulovima koji su se ove godine našli na velikom platnu kao zvezde nekih od najpopularnijih holivudskih filmova. Gledaćemo ih, na naše veliko zadovoljstvo, i naredne godine, i to u TV seriji „Zvezdane staze: Pikard”, najnovijem nastavku čuvene franšize Star Trek

Serija

Najveći humanista Star Trek univerzuma, kapetan Žan-Luk Pikard, vratiće se u novom serijalu, a tumačiće ga jedina osoba koja to realno može, ser Patrik Stjuart lično. Ono što su tvorci serije precizirali jeste da „Pikard” neće biti nastavak serijala Star Trek: The Next Generation, već potpuno nova priča u kojoj ćemo pratiti sledeće poglavlje Pikardovog života.

Trejler

Kako možemo videti u trejleru, koji je nedavno ugledao svetlost dana, serija se fokusira na penzionisanog Pikarda i njegov usamljenički život u luksuznom vinogradu. Jedino društvo mu je njegov najbolji četvoronožni prijatelj, pas rase pitbul. Kakvi ga sve susreti i izazovi očekuju, videćemo već početkom naredne godine.

Novi svet

Glumac Patrik Stjuart nedavno je na svom tviter-nalogu istakao koliko se raduje ovom ostvarenju.

– Više od 20 godina fanovi su se nadali povratku kapetana Žan-Luka Pikarda, i taj dan je konačno došao. Ne možemo dočekati da izgradimo novi svet, priredimo nova iznenađenja i odamo počast starim i novim generacijama. Oduvek sam bio i biću ponosan što sam deo „Zvezdanih staza” i radujem se ovoj seriji i vašim reakcijama – napisao je poznati glumac.

Humanitarac i ljubitelj životinja

Možda nije slučajnost što je baš jedan pitbul stao rame uz rame sa njegovim likom u novoj seriji, jer je Stjuart privatno veliki obožavalac ove rase. U svom domu u Los Anđelesu redovno kao staratelj brine o pitbulovima koji čekaju udomljenje i kojima je usled oporavka ili socijalizacije bolje da budu u nečijem domu nego u azilu. Stjuart već godinama ima odličnu saradnju sa udruženjem za zaštitu životinja Wags and Walks iz Los Anđelesa i pomaže im donacijama, ali i kao staratelj i volonter. On je i jedan od najupornijih glasnogovornika koji istupaju u odbranu rase pitbul i promovišu njene pripadnike kao idealne kućne ljubimce. Snimio je i video za Američko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (ASPCA), u kojem apeluje da se prestanu organizovati borbe pasa, u kojima se najčešće nalaze baš pitbulovi. 

Riđa

Prelepu ženku pitbula po imenu Džindžer (Riđokosa) Stjuart je kao staratelj naročito zavoleo i poželeo da je odvede u svoj dom u Veliku Britaniju, međutim, to mu nije pošlo za rukom jer su pitbulovi u njegovoj rodnoj zemlji – zabranjeni. To mu je, kako je rekao, slomilo srce, ali nije ga pokolebalo u nameri da pomogne da što više ovih predivnih pasa pronađe dom i da se konačno razveju predrasude o pitbulovima kao krvoločnoj rasi.