U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić u koji možete dovesti i psa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
kafić
Od petmagazine.rs - 22/10/2020

U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić u koji možete dovesti i psa

Vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji sada mogu da uživaju u šoljici kafe u društvo svog psa pošto je otvoren prvi kafić u koji je moguće dovesti svog kućnog ljubimca

Izvor: N1

Kafić “Barking Lot”, koji je u junu otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Kučići su uglavnom zabranjeni na javnim prostorima, a islamska vera ih smatra “nečistim”, za razliku od mačaka. Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da muškarci to koriste da bi kontaktirali žene, ali se to ne poštuje i sve više je ljubamaca napolju.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalica postalo je popularno u kraljevstvu koje se modernizuje u okviru plana “Vizija 2030” prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

“Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži… Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koje imaju pse, ali i za one koje ih nemaju”, rekla je Dalal agenciji Frans pres.

Mladići i devojke dovode u kafić raznorazne vrste pasa koji se ili igraju ili sede u krilu svojih gazda, a neki od njih strpljivo čekaju pored šanka. 

Kafić nudi i usluge nege pasa, poput kupanja kućnih ljubimaca.

Related Posts