Tašmajdan: U subotu vas čeka novi najbolji drug - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
udomite psa
Od Dijana Đukić - 10/10/2019

Tašmajdan: U subotu vas čeka novi najbolji drug

Ako želite da sebi ulepšate život, i da podarite krov nad glavom i ljubav do neba nekom predivnom psu, onda nemojte propustiti da u subotu posetite ograđeni park za pse u Tašmajdanskom parku. Od 10.30 do 13 časova čeka vas pet predivnih njuški iz prihvatilišta JKP “Veterina Beograd” koji jedva čekaju da vas upoznaju i oplemene vaš život.

U gradskim azilima „Veterine“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta u subotu će dovesti četiri mužjaka i jednu ženku. Svi koji odluče da kući povedu novog najboljeg prijatelja, važno je da znaju da su sve kuce zdrave, negovane, vakcinisane, čipovane i sterilisane. U prethodne tri akcije udomljavanja u Tašmajdanskom parku udomljena su tri psa iz azila JKP „Veterina Beograd“ – Čupko, Mala i Lara.

Domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja je JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“ i  „Bayer“. Kuce ćete moći da upozate i da ih udomite u periodu od 10.30 do 13 časova.

Lisko je predivni mešanac američkog staforda star dve godine. Samo bi se mazio i ljubio, umiljat je kao mačka! Najviše voli da legne na leđa i podigne sve četiri uvis dok ga neko mazi. I tako može – satima! 🙂

Mazni Lisko

Miljan je predivan mužjak star godinu i po, pomalo plašljiv, ali pravi pas za krilo, jer najviše voli da se ugnezdi kod ljudi dok ga maze. Pas predivnog karaktera.

Miljan je pravi maneken

Pegi je mužjak star godinu i po dana, socijalizovan s drugim psima i sa ljudima, razigran i umiljat.

Šarmantni Pegi

Tajger je ime dobio po boji svog tigrastog krzna. Star je godinu dana i biće predivan mezimac, umiljat i privržen.

Tigrasti Tajger

Viki je jedina dama među ovim dečacima, i kao što vidite na slici, njen osmeh razoružava. Umiljata, mazna i vesela, učiniće vaš život savršenim! Stara je godinu i po.

Prelepa Viki

Nisu zanemareni ni Beograđani koji već imaju pse, jer će oni od 13 sati moći da prijave svog mezimca na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“ i osvoje vredne poklone koje će im darovati kompanija „Mars“.

Takođe, u razgovoru sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije „Bayer“ podeliće dragocene savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi posetioci jer će moći da crtaju svoje mezimce ili omiljene životinje, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova. Lepe trenutke moći će da ovekoveče na photowall-u, a otisak šapice svog ljubimca da sačuvaju kao uspomenu.

Kompanija „Mars“ će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice za zdrave zube, dok će na štandu kompanije „Bayer“ moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita.

Dođite da se družimo i zabavimo i, ko zna, možda ćete baš u subotu u naručju ili na povocu kući odvesti svog najboljeg drugara