Saveti za siguran i prijatan put sa psom - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 02/08/2023

Saveti za siguran i prijatan put sa psom

Letnji odmor ne bi trebalo da znači da ostavljate svog četvoronožnog prijatelja kod kuće. Sa dobrim planom i prpremom, vaš pas može biti deo avanture i uživati u zajedničkom putovanju! Evo nekoliko korisnih saveta za siguran i prjatan odmor sa psom tokom leta.

piše: petmagazine.rs

Pre putovanja, obavezno posetite veterinara
Proverite da li je vaš pas u dobrom zdravstvenom stanju. Takođe, raspitajte se o aktuelnim bolestima u području gde putujete i preduzmite neophodne preventivne mere. U nekim slučajevima, veterinar će preporučiti i dodatnu vakcinu.

Obezbedite udobnost tokom puta
Osigurajte da vaš pas ima dovoljno mesta u vozilu i da se oseća prijatno. Razmotrite upotrebu transporter-boksa i sigurnosnih pojaseva, kako biste sprečili neželjene incidente. Pas u autu treba da bude siguran, kao i ljudi. Usled iznenadnog kočenja može doći do povreda, pa je potrebno o tome misliti pre.

Planirajte redovne pauze
Psi, baš kao i ljudi, moraju da odmore i protegnu noge tokom dužeg putovanja. Pronađite odgovarajuća mesta za šetnju i osveženje, ali vodite računa o vrućini i spoljašnjim uslovima.

Uvek birajte dog friendly destinacije
Pre nego krenete, istražite smeštajne objekte, restorane i parkove koji dozvoljavaju prisustvo pasa. Na taj način, izbeći ćete neprijatna iznenađenja tokom putovanja. Znači, nije dovoljno samo da znate da je sve prilagođeno psima tamo gde idete, nego je potrebno naći takva mesta i na putu – kako biste imali gde, bez problema, da odmorite.

Ne zaboravite osnovne stvari
Ponesite dovoljno hrane, vode, posude za hranjenje, omiljene igračke i lekove koje vaš pas koristi. Takođe, imajte kopije njegovih veterinarskih podataka i identifikacionih oznaka.

Prilagodite aktivnosti psu
Uključite ga u šetnje, trčanje i druge aktivnosti, ali izbegavajte izlaganje visokim temperaturama. Najbolje je da najtopliji deo dana preskočite uvek, jer to je dobra ideja i za vas i za vašeg psa.

Sledite ove savete i pripremite se za nezaboravan odmor sa vašim psom. Putovanje sa ljubimcem pruža posebno zadovoljstvo i jača vašu povezanost, stvarajući uspomene koje će trajati ceo život.