Sa kućnim ljubimcima pandemija se lakše podnosi - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 24/03/2021

Sa kućnim ljubimcima pandemija se lakše podnosi

U velikoj anketi sedam od 10 vlasnika kućnih ljubimaca reklo je da su njihove životinje odigrale posebnu ulogu tokom pandemije i pomogle im da lakše prebrode težak period

Izvor: N1

“Kinship Partners” sproveo je anketu na uzorku od 1.023 Amerikanca u periodu od 22. decembra do 4. januara, a ispitanici su mahom tvrdili kako ne bi preživeli  pandemiju bez svojih kućnih ljubimaca.

Osim toga, 84 odsto ispitanika tvrdi da im je pandemija pokazala da ljubimci njihov život čine boljim i kvalitetnijim.

“Kinship Partners” takođe otkriva da vlasnici ljubimaca dele slična uverenja kao i roditelji male dece, uključujući 62 odsto onih koji su potvrdili da im je sreća njihovih ljubimaca prioritet, a njih 50 odsto na prvo mesto stavili su zdravlje ljubimaca.

Pritom, 80 odsto vlasnika kaže da njihovi ljubimci u ovoj godini zaslužuju da im posvete više vremena, a 82 odsto ispitanika kaže da im je cilj u ovoj godini da razmaze svoje životinje.

– Kako bismo pružili podršku vlasnicima ljubimaca, moramo da razumemo njihova razmišljanja od toga šta ih inspiriše ili najviše brine. Ovo istraživanje je otkrilo najznačajnija područja i transformaciju brige za ljubimce, rekao je predsednik “Kinship Partnersa” Leonid Sudakov.

U SAD je tokom pandemije porastao broj ljudi koji su udomili životinje, a prema podacima neprofitnog udruženja “Shelter Animals Count”, na nacionalnom nivou beleže porast od 34 odsto od aprila 2020. godine. Trend je potrajao dovoljno dugo da su se pojedina skloništa za napuštene životinje ispraznila, a kod nekih ostalo je svega nekoliko životinja za udomljavanje.

Mnogo je porodica koje žele da budu dobročinitelji ili da dovedu životinju u svoj dom. “The American Pet Products Association” je u januaru objavio da je broj vlasnika ljubimaca stabilan, a njih 64 odsto izjavili su da ne troše više novca nego inače za brigu o svojim životinjama.

“Kinship Partners” navodi da 44 odsto vlasnika ljubimaca koji su u braku ili stabilnim vezama tvrde kako bi potrošili više novca na svoje ljubimce nego na poklone za svoje partnere.