Radovan, slepi pas, traži topao dom - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
udomi psa
Od petmagazine.rs - 10/02/2021

Radovan, slepi pas, traži topao dom

Radovan je pronađen ovog januara na Tari, kako izgladneo i promrzao luta planinom tražeći pomoć. I, imao je sreće jer je naišao na Jagodu i njenu porodicu koja ga je odmah sklonila na toplo i sigurno.

Teško nam je da zamislimo kako se osećaju napušteni psi, ali još teže da shvatimo kako se oseća pas koji je napušten i slep.

– Spavao je i jeo kod nas nekoliko dana i kada smo se raspitali i shvatili da nema svoj dom, da je napušten, poveli smo ga sa sobom u Beograd. Putovanje tri odrasle osobe, tri psa i bebe od Tare do Beograda bilo je dosta zabavno, i moram da kažem da se Radovan besprekorno ponašao tokom celog puta, priča Jagoda.

– Dugo nisam srela psa kao što je Radovan. Topla, nenametljiva duša. Postoji ta neka energija koju ne možeš a da ne osetiš i da je se odrekneš. Radovan ima vajb kao da je bio spiritualni guru u prošlom životu, a on toga nije ni svestan, kaže Jagoda.

– Tako sam ga odmah doživela, ali u isto vreme shvatila da mene Radovan ne vidi na taj način, i nisam se ljutila zbog toga, ali sam bila ljuta zato što Radovan mene u stvari uopšte ne vidi, jer je slep. Zato za Radovana tražim nekoga ko ume da ga razume. Ko u kosmos šalje lepotu, ali onako neproračunato, velikodušno, lepote radi. Nekoga ko misli da je biti Rašin cimer čast, a ne obaveza. Ko želi da nauči kako se bude najbolji drug slepom psu. Volela bih da ode u porodicu koja će nam biti blizu, kako bih ja dobila svoju redovnu dozu Radovana.

Radovan ima oko godinu ipo dana i osim izgubljenog vida, on je zdrav i veseo pas. Radovan je mešanac lovačkog psa, on zna da voli, da se druži i odlično se ponaša u stanu.

Ako ste vi budući Radovanov cimer javite se na mail [email protected] ili Instagram profil punky_punkecito