Psi su mu pomogli da se obogati - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
psi tviter
Od Nikola Nedeljković - 06/08/2018

Psi su mu pomogli da se obogati

Dok njegovi vršnjaci studiraju, Met Nelson (21) zarađuje pravo bogatstvo ocenjujući pse na tviteru.

On je sebi stvorio karijeru zahvaljujući neočekivanom uspehu profila “WeRateDogs” koji trenutno prati čak sedam miliona korisnika.

Izvor: B92.net/ljubimac Foto: Shutterstock

On na svom profilu svakodnevno objavljuje slike simpatičnih kuca, kojima uz duhovite komentare dodeljuje ocene.

Iako je u početku raspon ocena bio od 1 do 10, Nelson je ubrzo shvatio da njihovu simpatičnost nije moguće ograničiti samo brojkom 10, pa je počeo da im dodeljuje više ocene što je njegove obožavaoce oduševilo.

Originalna poslovna ideja Metu se javila 2015. godine, kada je u razgovoru s kolegama na fakultetu zaključio da bi bilo zgodno da korisnicima društvenih mreža ponuditi “lako štivo” koje će im ulepšati dan.

  • Primetio sam da su ljudi na svakakve načine koriste tviter, pa sam osetio potrebu da nekome ulepšam dan – objasnio je Nelson.

Iako ga je Tviter proslavio, on nije glavni izvor prihoda mladog preduzetnika. Najveći deo svoje impresivne zarade, Nelson dobija od prodaje knjige “Najsmešniji i najslađi kučići koje ste ikada videli”, od igrice “Good Dogs” i psećih proizvoda koje prodaje na svojoj stranici. Procenjuje se da godišnje zaradi oko 200.000 dolara.