Psi spasili život onesvešćenom vlasniku - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 08/11/2021

Psi spasili život onesvešćenom vlasniku

Jedan spasilac rekao je da nikada u karijeri nije video da psi dignu uzbunu kao što je to uradio ovaj par labradora kada se njihov vlasnik onesvestio tokom šetnje

Izvor: BBC news na srpskom

Jedan pas je ostao uz sedamdesetjednogodišnjeg vlasnika koji je izgubio svest blizu Kesvika na severozapadu Engleske, dok je drugi potrčao lajući za planinarima u daljini.

Rob Grejndž iz Gorske službe spasavanja Kezvik naveo je da sa saradnicima već godinama pokušava da trenira pse da postupaju kao ova dva hrabra četvoronožna heroja.

Ali, kako je rekao, nikada se nije čuo za ovakav slučaj – da nedresirani psi urade na ovaj način spasu čoveka.

Spasilačka služba saopštila je da je crni labrador trčao na „neverovatan način” za planinarkom koja je prolazila u daljini. Pas je snažno lajao, pozivajući je da se vrati. Planinarka se okrenula i videla i drugog psa, zlatnog retrivera, kako leži pored čoveka. Žena je pozvala hitnu pomoć koja je odvezla muškarca u bolnicu.

– Divno je videti kako psi to rade potpuno instinktivno. Naši psi rade to isto, ali mi ih godinama treniramo da probudimo te urođene instinkte kako bi bili pouzdani pomoćnici, rekao je Grejndž za BBC.

Nije neobično da pas uradi tako nešto, ali je divno kada to učini pas koji nije obučen, dodao je on.

– Ovim poslom se bavim 10 godina i zaista nisam video ništa slično, istakao je Grejndž.

Related Posts