Predstavljamo Mila - kralja leptira - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas i leptir
Od petmagazine.rs - 19/10/2021

Predstavljamo Mila – kralja leptira

Ko bi rekao da pas i leptir mogu biti prijatelji? Upoznajte kralja leptira Mila, trogodišnjeg retrivera iz Nove Škotske, koji je sklopio prijateljstvo sa leptirima, kojima je njegova bašta dom

Piše: petmagazine

Milovo oduševljenje leptirima počelo je kada su hiljade leptira jednog proleća migrirali kroz njegovo naselje u Los Anđelesu. Njegova vlasnica, Džen, odmah je primetila koliko je Milo bio nežan prema leptirima kada su mu prilazili, pa čak i sletali na nos.

Budući da leptiri monarsi izumiru zbog pesticida, urbanog razvoja i globalnih klimatskih promena, pod Milovim “nadzorom“, Džen je proširila njihov kućni vrt kako bi ih privukla, te im na taj način im dala sigurnu luku.

Džen je po zanimanju cvećarka i fotografkinja, te je uspela da spoji svoje dve velike ljubavi, i stvori najlepše fotografije Mila sa njegovim prijateljima. U isto vreme, Džen je pokrenula i Instagram profil, koji danas broju preko 100.000 obožavaoca.

Milo takođe koristi svoju platformu za “obrazovanje“ svojih sledbenika o važnim ekološkim pitanjima koja utiču na svet, uključujući očuvanje, klimatske promene i reciklažu.

Milo je takođe i kuvar! U martu 2020. pokrenuo je svoju sada već popularnu YouTube emisiju “Drooling for Treats“. U svakoj emisiji “deli savete“ kako da napravite neke od njegovih omiljenih poslastica, za vaše ljubimce.

I, bez obzira na to koliko je Milo slavan, on je u srcu i dalje običan pas, koji voli da provodi vreme sa svojom ljudskom porodicom. Njemu je kao retriveru potrebno puno vežbe, tako da je njegova glavna dnevna aktivnost odlazak u šetnju i igra na plaži.  

– Milo voli baštu, ne samo zbog leptira. On prosto voli da ušeta i proveri da li je sve u redu, proveri piliće, malo pomiriše ruže i naravno uvek potraži leptire, kaže Džen.

Milova priča o tome kako je njegovo neverovatno prijateljstvo na kraju rezultiralo pružanjem platforme za obrazovanje drugih dok su zajedno provodili kvalitetno vreme, svakako bi trebalo svima da bude inspiracija. Kao podsetnik da zastanemo i uživamo u prirodi, cenimo naše odnose, a ako se bavimo onim stvarima u kojima uživamo, to bi nas moglo odvesti negde daleko, u nešto što nismo mogli ni da zamislimo.

SLAVA
U julu 2020. godine izabran je za kućnog ljubimca nedelje emisije “Dobro jutro Amerika“, a uz Dženinu asistenciju, pojavio se i na nacionalnoj televiziji da ispriča svoju priču o svom neobičnom prijateljstvu s leptirima.