Pitbul pomogao policiji da pronađe dete zalutalo u šumi - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas pitbul
Od petmagazine.rs - 24/02/2020

Pitbul pomogao policiji da pronađe dete zalutalo u šumi

Jedan odani pitbul postao je nedavno pravi heroj jer je zaštitio svog izgubljenog malenog vlasnika i čuvao ga sve dok se spasioci nisu pojavili. Pas Badi stajao je na straži i pomogao policiji da pronađe nestalog trogodišnjaka koji je lutao šumom, objavila je kancelarija šerifa države Suvani na Floridi.

Izvor: Index.hr/ljubimci; Foto: Shutterstock (ilustracija)

Vlasti su saznale za dečakov nestanak kada je njegova uznemirena majka nazvala policiju i prijavila da je dete, koje se napolju igralo s braćom i sestrama, nestalo s porodičnim psom, piše u “Fejsbuk” objavi policijske uprave.

Policajci i jedinica K9 iz Kazneno-popravne ustanove Suvani tada su započeli potragu za nestalim dečakom dok nisu primili poziv komšije da je ugledao dete u šumi ali da nije mogao da mu priđe jer je pas režao na njega i stajao ispred mališana. Sve vreme pas Badi se nije odvajao od svog prijatelja i nije dopustio da mu neko nepoznat priđe.

Policajci su potom kontaktirali mališanove roditelje i svi zajedno otišli su do mališana i psa. Dečak nije povređen i ova priča imala je srećan epilog, pre svega zahvaljujući najvernijem psu čuvaru Badiju, saopštili su policajci.