Petak: Svetski dan životinja u Tašmajdanskom parku - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 02/10/2019

Petak: Svetski dan životinja u Tašmajdanskom parku

Tašmajdan, 4. oktobar, od 11 do 15 časova

Ogroman broj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje.

Na Svetski dan životinja, u petak 4. oktobra, omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azilakoju organizuje JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“„Bayer“. Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13h vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“.

Foto: Marijana Janković

Kompanija Mars, najveći svetski proizvođač hrane i proizvoda za negu kućnih ljubimaca, doniraće u petak 2.838 kilograma hrane nezbrinutim psima i mačkama u prihvatilištima JKP “Veterina Beograd”, “Riska”, “Džesika”, “Draževac”, “Felix” i Udruženju “Zoi”.  U okviru humanitarne kampanje “Kuce ili mace – za koga navijaš?” zahvaljujući glasovima posetilaca sajta kuceilimace.rs, obezbeđeno je još 2.000 obroka.  Možete i vi dati svoj glas do petka, 4.oktobra.

U gradskim azilima JKP „Veterina Beograd“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca – tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani.  Akcija udomljavanja trajaće od 11 do 13 časova.

Čekaju vas: Lara stara godinu dana, Teri stara godinu i po, Žiža stara godinu i po, Lisko star dve godine i Zlatko star godinu i po

Sa početkom u 13 h biraćemo „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“.  Vredne poklone za pobednika i osvajače drugog i trećeg mesta obezbedila je kompanija „Mars“.

Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije „Bayer“ davaće savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.  

Foto: Marijana Janković

Kompanija „Mars“ će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice, dok će na štandu kompanije „Bayer“ moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita.

*Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počeo je da se obeležava u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan Svetog  Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.

Dođite da se družimo i zajedno proslavimo Svetski dan životinja. Bolji svet za naše ljubimce je i bolji svet za sve nas!