Pas upucao vlasnika tokom lova - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 06/11/2018

Pas upucao vlasnika tokom lova

– Čarli je i dalje dobar pas – rekao je njegov vlasnik, Soni „Teks“ Giligan nekoliko dana nakon što ga je njegov mešanac upucao iz sačmare tokom lova.

 

Izvor: RTS, Novosti online, Foto: Tviter 

Giligan, koji živi u okrugu Donja Ana u Nju Meksiku, objasnio je za “Las Krusis san njuz” kako ga je Čarli, njegov 60 kilograma težak mešanac, upucao kada je išao u lov na zečeve.

Dok je vozio svoj pik-ap u vozilu sa njim bila su i njegova tri psa, Skuter, Kauboj i, već poznati „lak na obaraču“ Čarli.

  • Zaglavila mu se šapa na obaraču, pa sam se nagnuo da mu je sklonim, ali je skliznuo sa sedišta i povukao oroz. Bila je slučajna nesreća – rekao je Giligan.

Pucanj iz sačmare, koja je stajala na zadnjem sedištu, prošao je kroz sedište i pogodio ga u leđa, polomivši mu nekoliko rebara i uzrokujući još dosta ozbiljnih povreda tkiva. Srećom, drugom rukom uspeo je da dohvati telefon i pozove hitnu pomoć, koja ga je helikopterom prevezla u bolnicu.

Podvrgnut je kroz nekoliko operacija i neko vreme bio u kritičnom stanju, ali lekari misle da će se potpuno oporaviti. U izjavi za medije šaleći se požalio da su Čarli, Skuter i Kauboj posle nesreće poslati u „zatvor“ – lokalni centar za zbrinjavanje životinja.

  • Jadni Čarli, dobar je pas. Šerif mi je kasnije rekao da su samo sa Kaubojem imali problema. Druga dvojca su bili dobri. Čarli je gazda, ali je nežan – naglasio je Giligan.