Ovo je pas koji je pokrenuo "Instagram" - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 30/10/2018

Ovo je pas koji je pokrenuo “Instagram”

Fotografija psa lutalice u blizini tako kioska u Meksiku koju je uslikao Kevin Sistorm,  suosnivač ove aplikacije, je prva ikada objavljena fotografija na “Instagramu”.

Izvor: Geret Evans, BBC Vesti , Foto: Instagram

Sistorm je postavio ovu test fotografiju nekoliko meseci pre nego što je “Instagram” zvanično počeo sa radom 6. oktobra 2010. godine.

  • Da sam znao da će to biti prva fotografija na “Instagramu”, potrudio bih se malo više – izjavio je Sistorm za Dejli Telegraf.

Fotografija – koja ima više od 93.000 lajkova – predstavlja kulminaciju ideje koju je osmislio zajedno sa Majkom Krigerom, koga je upoznao tokom studija na Stenfordu.

Dvojac je bio inspirisan zajedničkom strašću za tehnologijom i fotografijom i nakon što su napustili prototip aplikacije, lansirali su “Instagram” 2010. godine kao prost način za deljenje kvalitetnih, obrađenih fotografija. Odmah su doživeli uspeh, prikupivši više od milion korisnika za prvih nekoliko meseci. Tehnološki stručnjaci kažu da se “Instagram” pojavio u pravom trenutku, a Fejsbuk ga je 2012. godine kupio za milijardu dolara. Kompanija je rasla iz godine u godinu i juna ove godine je Kevin Sistorm objavio da “Instagram” ima milijardu korisnika.