OTKRIJTE: Najbolja hrana za imunitet štenaca - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
purina
Od petmagazine.rs - 04/12/2020

OTKRIJTE: Najbolja hrana za imunitet štenaca

Toliko različitih saveta dobijamo kada je u pitanju nega šteneta da ponekad ne znamo koji savet treba da sledimo. Međutim savet koji ćete uvek dobiti jeste da je od suštinske važnosti za pravilan rast i razvoj vašeg šteneta odgovarajuća ishrana i redovna poseta veterinaru.

U prvim mesecima života vašem psu je potrebna veća količina proteina, minerala, vitamina kao i kalorija od uobičajene količine. Novo okruženje može kod šteneta da izazove stres, u periodu kada se njegov imuni sistem razvija i kada najviše treba da se bori protiv bakterija i virusa.

Zato je od velikog značaja da vaš dom učinite prijatnim mestom za njegov život, pružite ljubav i pažnju koja mu je potrebna i stimulišete imuni sistem odgovarajućom ishranom.

Na tržištu postoji veliki izbor hrane za štence i verujemo da je teško doneti odluku prilikom odabira. Obično se odluke o odabiru hrane donose na osnovu saveta veterinara, prijatelja ili u pet shop-u razgovarajući sa prodavcem. Svakako za koju god hranu da se odlučite, uvek kupujte hranu koja je namenjena uzrastu i veličini vašeg kućnog ljubimca.

Pravilnom ishranom ćete pomoći vašem štenetu da nastavi sa izgradnjom svog imuniteta u periodu kada je naviklo da dobija vitalna antitela iz majčinog mleka koje ga je štitilo od infekcija. Sada kada je štene nezavisno, ishranom je potrebno tu “prazninu u imunitetu” popuniti antitelima koja nedostaju u borbi protiv infekcija. Dugogodišnjim radom i istraživanjem Purina veterinara, naučnika i nutricionista, formulisana je hrane za najbolji start u životu vašeg šteneta – Purina Pro Plan Puppy sa Optistart formulom koja dokazano pojačava imunitet vašeg šteneta.

Tajna hrane za štence sa Optistart formulom leži u kolostrumu, sastojku iz majčinog mleka koji je bogat prirodnim antitelima koja jačaju i stimulišu imuni sistem vašeg šteneta.Pored kolostruma kao jednog od najbitnijih sastojaka, Purina Pro Plan Optistart hrana za štence je bogata bioaktivnim komponentama koje pružaju potporu jačanju zuba i zglobova i pomažu u održavanju opšteg zdravlja vašeg šteneta.

Lepeza proizvoda sa Optistart formulom podržava štence srednjeg rasta, velikih rasa atletske ili robusne građe i štence manjih i patuljastih rasa, tako što im daje ono što im je potrebno i kada im je potrebno. Potpuna suva hrana za štence pogodna i za skotne kuje i kuje koje doje, bogata je visoko kvalitetnom piletinom koja sadrži sve nutritivne vrednosti koje su potrebne za zdrav rast i razvoj vašeg štenca. Uz pravilnu ishranu vaše štene će biti zdravije, razigranije, imaće više energije i izgradiće dobar imuni sistem.

Pitate se možda da li je bolje za štene da dobija hranu koju vi spremate ili je dovoljna suva hrana. Odgovor je da će suva hrana za štence dati sve neophodne hranljive sastojke koji su mu sasvim dovoljni za pravilan rast i razvoj.

Naravno, ukoliko želite da obradujete vašeg psa, sveže povrće i voće uvek može da bude prava poslastica, ali vodite računa, jer psi ne smeju jesti sve voće i povrće. Jabuka, bundeva, šargarepa, dinja, banana, ananas ili breskva mogu biti prave male poslastice za vašeg psa, ali uvek vodite računa da budu oljuštene i bez koštica jer one mogu da predstavljaju veliku opasnost za vaše štene.

Uživajte u čudesnoj avanturi odrastanja vašeg savršeno nesebičnog prijatelja, pružite mu ljubav, pažnju i negu koju zaslužuje, jer vas on nikada neće napustiti, pružiće vam nesebičnu ljubav i uvek će biti prvi da vas zaštiti.