Novi domaći film je u bioskopima! A jedan od glavnih glumaca je - pas - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
psi umiru sami, ares
Od petmagazine.rs - 27/02/2019

Novi domaći film je u bioskopima! A jedan od glavnih glumaca je – pas

Ako ste vlasnik ili ljubitelj pasa, onda nema potrebe da razmišljate koji je sledeći film koji ćete pogledati na velikom platnu domaćih bisokopa širom Srbije. Distributerska kuća “Fame Solutions” predstavlja nam novi domaći film “Psi umiru sami”, debi reditelja, direktora fotografije i producenta Nikole Petrovića.

Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, premijerno će
biti prikazana večeras od 22 časa u okviru srpskog takmičarskog programa 47. FEST-a u Kombank dvorani. Karte za večerašnju premijeru uveliko su rasprodate, ali dobra vest je da ulaznica još uvek ima za sutrašnju projekciju (14.30h u Kombank dvorani), kao i za projekciju 1. marta (u petak, od 15 časova u bioskopu Fontana).

I ne brinite, od sutra je film na redovnom bioskopskom repertoaru u bioskopima širom zemlje, tako da se zaputite do najbližeg i uživajte u ovom filmu čiji je glavni lik između ostalog i jedan pas, Ares, crni nemački ovčar. On je pas Srđana Petrovića, glavnog glumca filma.

psi umiru sami, ares

Sinopsis

Viktor (Srđan Petrović) je bivši programer, koji napušta haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Neplanirano, Viktor u svoju kuću prima Milicu (Draginja Mileusnić), koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita, ali izgleda da se trudi da ne remeti Viktorovu izolaciju i mir. Viktor zatim saznaje je šef firme za koju je godinama radio u Beogradu ubijen. Inspektor Goran Mirković (Dragan Vujić Vujke) pokušava da reši ovo ubistvo kao poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji postaje njegov najteži i najveći izazov, jednako lični i poslovni.

Jedinstvena atmosfera filma

Juče je u Beogradu održana konferencija za medije nakon novinarske projekcije filma, kojoj su prisustvovali reditelj i scenarista filma Nikola Petrović, producent Isidora Nikić i glavni glumci Dragan Vujić Vujke, Mina Obradović, Srđan Petrović i Draginja Mileusnić.

psi umiru sami

Komentari predstavnika sedme sile su da je žanr najbliži nordijskom noir filmu, što kod nas do sad nije viđeno uz zvuk koji daje posebnu atmosferu i dinamiku celom filmu.

Snimanje trajalo tri godine

Nikola Petrović pričao je o svom debitantskom ostvarenju i kako je došao na ideju da snimi ovakav film.

  • Poželeli smo da napravimo jedan žanrovski film, koji neće biti klasična drama, a ni socijalno-politički angažovan. Bilo je lako početi, ali teško završiti. Ukupno sa pisanjem scenarija, snimanjem i post-produkcijom radili smo na ovom filmu tri godine. Da je bilo para, taj proces bi sigurno trajao kraće. Sada bi film trebalo da počne da živi svoj život, poslali smo film na međunarodne festivale i čekamo odgovore.“
Psi umiru sami, ekipa filma

Uloge u filmu tumače debitanti Srdjan Petrović i Mina Obradović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Jovan Jelisavčić, Nikola Šurbanović i Andrej Šepetkovski.

Pravac u bioskope da podržimo novi domaći film – debitantsko delo Nikole Petrovića, naše glumce i predivnog Aresa kojem je ovo prva uloga na filmu.

Pogledajte trejler: