Niš, Svrljig i Gadžin Han planiraju prihvatilište za pse i mačke - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
groblje
Od petmagazine.rs - 25/08/2021

Niš, Svrljig i Gadžin Han planiraju prihvatilište za pse i mačke

Veće grada Niša odobrilo je učešće u realizaciji projekta unapređenja zoohigijene u Nišavskom okrugu, kao prvi korak ka izgradnji prihvatilišta za pse i mačke, zajedničkog za grad Niš i opštine Gadžin Han i Svrljig

Izvor: N1

Prihvatilište će se, kako je najavljeno, nalaziti na 11 hektara zemljišta na području opštine Gadžin Han.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Dušan Radivojević rekao je da će tačna lokacija prihvatilišta na području opštine Gadžin Han biti saopštena kada odluka o projektu unapređenja zoohigijene prođe verifikaciju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i programa Svispro.

– Nakon toga sledi izrada tehničke dokumentacije i međuopštinskih sporazuma, kako bi se krenulo u dobijanje građevinske dozvole i same izgradnje prihvatilišta, istakao je Radivojević.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dodala je da Grad Niš intenzivno radi na otvaranju prihvatilišta, s obzirom na to da je broj pasa lutalica i mačaka na ulicama sve veći. Ona je rekla da bi izgradnjom prihvatilišta na zemljištu koje je opredelila opština Gadžin Han trajno bio rešen problem pasa lutalica ne samo grada Niša, već i pojedinih opština sa područja Nišavskog okruga.

Sotirovski je kazala da je prostor koji je odredila opština Gadžin Han odličan, a psi bi se tamo zbrinjavali po standardima Evropske unije i u saradnji sa društvima za zaštitu životinja.

Related Posts