Nakon sedam godina, izgubljeni pas s porodicom - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 21/12/2022

Nakon sedam godina, izgubljeni pas s porodicom

Sedam godina nakon što je nestao, porodica iz Nirnberga koja je tada živela u Beču, dobila je nazad svog psa.

Izvor: N1

Vlasnici su pre nekoliko dana otputovali u austrijsku prestonicu kako bi u gradskom skloništu za životinje preuzeli sad već ostarelu kuju pekinezera po imenu Suzi, rekla je u četvrtak za dpa portparolka skloništa.

Porodicu je Suzi tražila od aprila 2015. Životinju su tada zavezali ispred prodavnice tokom boravka u Beču. Kad su se vratili iz kupovine, nije je bilo. Sumnjalo se na krađu, ali apeli objavljeni u medijima bili su bezuspešni.

Međutim, u novembru su vlasti dovele malog crnog psa u sklonište za životinje. To se događa, na primer, kada vlasnik više ne može da se brine o životinji iz zdravstvenih razloga, rekla je portparolka, ne navodeći razlog u ovom slučaju.

U skloništu se ime životinje moglo pročitati s ugrađenog čipa. Nakon što je azil za životinje na društvenim mrežama objavio udomljavanje “pseće bakice Suzi”, javio se korisnik koji se prisetio slučaja nestalog psa.

Nakon toga porodica je pronađena. “Nikada nisam izgubila nadu da ću ponovno videti Suzi”, rekla je vlasnica. “Bila je neopisivo ponovo je videti nakon svih tih godina i uzeti je u naručje”, rekla je.