NAJSTARIJI PAS NA SVETU: Mešanka po imenu Lili proslavila svoj 24. ROĐENDAN u Italiji - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 08/01/2024

NAJSTARIJI PAS NA SVETU: Mešanka po imenu Lili proslavila svoj 24. ROĐENDAN u Italiji

Lili, pas sivo-crnog krzna, proslavila je 24. rođendan u kući svoje porodice u Torre Annuziata, blizu Napulja, na Novu godinu. Njena porodica napravila joj je posebnu tortu na kojoj je ispisan broj 112, što je njena starost u ljudskim godinama. Pronađena je u zastoju na autoputu za Ređo Kalabriju, gradu najbližem sicilijskoj Mesini.

piše: Djole dog

Photos: Torssette News.

 

Njena vlasnica, udovica Ana Kutrupi, kaže da je Lili luda za ribom, a takođe uživa u mesnim konzervama. „Lilli je sada deo naše porodice i svi je maze. Ona ima nesumnjivo toliko godina, ali je zdrava i živahna“, dodala je Ana

„Lili mi je kao ćerka i uspeva da se ne osećam usamljeno, posebno nakon gubitka muža“, rekla je ona italijanskim medijima, prenosi Daily Mail.

Najstarije i najređe rase iz Kine

Ana je rekla da iako njeno troje dece, Roko, Auzilija i Roberta, imaju svoje porodice i živote, svaki put kada razgovaraju telefonom, pre bilo čega drugog pitaju je kako je pas.

Lilino veliko rođendansko slavlje dolazi mesecima nakon što je Bobi, portugalski pas koji je ranije držao rekord najstarijeg psa na svetu, preminuo samo pet meseci nakon što je proslavio svoj 31. rođendan.