Najbolji prijatelj čeka vas u subotu na Tašu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
udomljavanje pasa
Od petmagazine.rs - 26/09/2019

Najbolji prijatelj čeka vas u subotu na Tašu

Udomite svog novog najboljeg prijatelja u subotu, 28. septembra u Tašmajdanskom parku, od 11 do 13 časova

Foto: Teodora Ćirić

Omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku, u subotu 28. septembra, biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“ i  „Bayer“.

Čekaće vas (sleva nadesno) : ženka Žiža stara godinu i po, ženka Teri stara godinu i po, mužjak Zlatko star godinu i po, mužjak Miljan star godinu i po i mužjak Lisko star dve godine.

Za sve koji se odluče da kući povedu novog najboljeg prijatelja, ono što je važno da znaju jeste da su sve kuce vakcinisane, čipovane i sterilisane

Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a starim vlasnicima biće pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“, uz edukaciju o opasnoj bolesti srčanog crva.

Pre dve nedelje, 14. septembra, u Tašmajdanskom parku udomljena su dva psa iz azila JKP „Veterina Beograd“ – Čupko i Mala.

Nakon udomljavanja pet kuca, planiran je zanimljiv i zabavan program, u okviru kojeg će se, sa početkom u 13 h, birati  „Najšarmantniji pas Tašmajdana“. Za prijavu vaših ljubimaca posetite fejsbuk-stranicu Pas – Vaš najbolji magazin, kandidujte svog mezimca i možete da osvojite vredne poklone koje je za pobednika i osvajače drugog i trećeg mesta obezbedila kompanija „Mars“.

Manifestacija udomljavanja pasa imaće i edukativni karakter. Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije „Bayer“ podeliće dragocene savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi. Zbog toga, važno je edukovati vlasnike kako da ih prepoznaju, a zatim i reaguju, radi lakšeg i bržeg izlečenja svojih kuca.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi posetioci jer će moći da crtaju svoje mezimce ili omiljene životinje, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

Luda zabava bila je 14. septembra

Lepe trenutke moći će da ovekoveče na photowall-u, a otisak šapice svog ljubimca da sačuvaju kao uspomenu.

Kompanija „Mars“ će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice, dok će na štandu kompanije „Bayer“ moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita.

*Kompanija „Mars“ podržala je ovu akciju u sklopu obeležavanja Svetskog dana životinja, koji se svake godine širom sveta proslavlja 4. oktobra, a povodom kojeg će donirati 20.000 Pedigree i Whiskas obroka za nezbrinute životinje u gradskim azilima.

Dođite da se družimo i zabavimo i, ko zna, možda ćete baš u subotu u naručju ili na povocu kući odvesti svog najboljeg drugara!