Na Tašmajdanu udomljena dva psa iz gradskih prihvatilišta - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 17/09/2019

Na Tašmajdanu udomljena dva psa iz gradskih prihvatilišta

U subotu, 14. septembra, na akciji udomljavanja u parku za pse u Tašmajdanskom parku, udomljena su dva prelepa psa iz prihvatilišta JKP “Veterina Beograd” u Rakovici – dvogodišnji Čupko i Mala stara godinu i po.

Fotografije: Teodora Ćirić

Kuce koje nisu udomljene imaće novu šansu da pronađu dom 28. septembra, kao i 4. i 12. oktobra, za kada su takođe zakazane akcije udomljavanja koje organizuju JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“ i  „Bayer“. ali i zabavni program za vlasnike, njihove pse i mališane.

Miljan, Zlatko i Lisko i dalje čekaju dom! Dođite na Taš 28. septembra, 4. i 12. oktobra i udomite ih

Kompanija „Mars“ podržala je ovu akciju u sklopu obeležavanja Svetskog dana životinja koji se svake godine širom sveta proslavlja 4. oktobra, a povodom kojeg će donirati 20.000 Pedigree i Whiskas obroka za nezbrinute životinje u gradskim azilima.

Veliki broj Beograđana prošle subote došao je u Tašmajdanski park sa svojim kucama kojima je kompanija “Mars” darivala ukusne grickalice. Mališani su se zabavljali ukrašavajući kućice za pse i mace, fotografisali se kod photo wall-a, i na papirima ostavljali otiske šapa svojih kuca koje su odneli kućama za uspomenu.

Takođe, bile su tu i maskote sa likom glavnih junaka “Patrolnih šapa”, kao i animatorke za decu koje su zabavljale mališane.

Deca su se sjajno zabavljala

Veterinari JKP “Veterina Beograd” davali su vlasnicima dragocene savete o zdravlju i nezi kućnih ljubimaca s posebnim akcentom na bolest srčanog crva koja je sve prisutnija u našoj zemlji, a teško se otkriva jer su simptomi veoma slični običnoj prehladi.

U 14 časova bio je organizovan izbor za “Najšarmantnijeg psa Tašmajdana”, a pobednici su bili:

Gordana i Vasa; Maša i Švrća, Andrej i Nina
  1. mesto osvojio je pas Nina vlasnika Andreja Dankovića
  2. mesto pripalo je Švrći vlasnice Maše Jovović
  3. mesto osvojio je Vasa vlasnice Gordane Rakić

Svi pobednici od kompanije “Mars” dobili su vredne poklone.

Sjajna vest je što vas ovakve manifestacije očekuju i 28. septembra, 4. i 12. oktobra, takođe u parku za pse u Tašmajdanskom parku. Udomljavanje pasa biće od 11 do 13 časova, a od 13 sati takmičenje za “Našarmantnijeg psa Tašmajdana”.

U gradskim azilima „Veterine“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa po pet preslatkih kuca. Za sve koji se odluče da kući povedu novog najboljeg prijatelja, ono što je važno da znaju jeste da su sve kuce vakcinisane, čipovane i sterilisane, ili im je ako su štenci obezbeđena besplatna sterilizacija kada za to dođe vreme.

Sve informacije možete dobiti putem fejsbuk stranice Pas – Vaš najbolji magazin.