Lavežom spasio život vlasnici - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas border koli
Od petmagazine.rs - 20/10/2021

Lavežom spasio život vlasnici

Pas Tobi živi u Kanadi sa svojom vlasnicom Rut Hamilton, i oni su nerazdvojni prijatelji, a od nedavno Tobi se pokazao i kao heroj

Izvor: Index.hr

Naime, jedne večeri dok je Rut spavala probudio ju je pas koji je bio jako uznemiren.

– Dvaput je zalajao, kao da želi reći: “Ustani!'” ispričala je Rut za The Dodo. – Bio je to glasan lavež. Moja porodica veruje da je njegov cilj u tom trenutku bio da me probudi i pomeri što dalje od kreveta.  

I dobro je što je to učinio. Nekoliko trenutaka kasnije Rut je čula udar neposredno iznad glave. Neverovatno, ali veliki komad meteora probio se kroz kuću velikom brzinom, i pao je gotovo na mesto na kojem je spavala.

– Skočila sam iz kreveta. I čim sam se pomerila Tobi je prestao da laje, a ja sam samo pomislila, “da li se stvarno ovo desilo?“

Kasnije je potvrđeno da je komad stene došao iz svemira, a drugi svedoci na tom području potvrdili su da su te večeri videli meteor.

Upozorenje koje je Rut dobila od Tobija možda joj je spasilo život. No, kako je pas znao nekoliko trenutaka unapred da će se to dogoditi?

– Rečeno mi je da ponekad dođe do praska kad meteori uđu u atmosferu. Možda je na to reagovao, kazala je Rut. – Budući da je pas, njegov sluh je bolji od našeg. Ali nikada nećemo sa sigurnošću saznati, zaključila je neverovatnu priču. 

Related Posts