KO ĆE BITI NAJMEŠANAC 2019. GODINE? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas mesanac
Od petmagazine.rs - 14/11/2019

KO ĆE BITI NAJMEŠANAC 2019. GODINE?

U nedelju, 17. novembra 2019. godine, u hali 1 Beogradskog sajma, Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA, organizuje XIV Veliku godišnju izložbu pasa mešanaca uz podršku Kinološkog saveza Srbije i Beogradskog sajma. Prijave učesnika su otvorene do 15. novembra, a više informacija o prijavi za Izložbu možete naći na sajtu www.orca.rs.

Svoje pse možete prijaviti i u nedelju na dan izložbe od 9 do 10:45 časova. Ipak, zbog velikog interesovanja, a ograničenog prostora na sajmu, broj učesnika će ove godine biti ograničen. Zbog toga sugerišemo da e-prijavom što pre obezbedite svoje učešće! Važno je da znate da svi psi koji učestvuju na izložbi moraju u svom “pasošu za pse” imati potvrdu o vakcinaciji protiv besnila u poslednjih godinu dana.

Učešće na našoj izložbi je besplatno, međutim Sajam naplaćuje karte za ulazak u halu. Karta košta 350 dinara po osobi i plaća se na blagajni Sajma na ulazu u halu.

Deca uzrasta do 12 godina ne plaćaju kartu.

Ovogodišnju izložbu prati slogan „Ljubav, sreća i mešanac se ne mogu kupiti!“, čime ORCA želi da ukaže na to koliko su mešanci posebni i unikatni, kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da naprave superherojski podvig i usvoje napuštenog mešanca. 

Program izložbe počinje u 11 časova. Pored tradicionalnog izbora najkicoša, najneposlušnijeg, najklempavijeg i drugih naj-mešanaca, posetioci će moći da pitaju veterinara sve što ih zanima o zdravlju svog ljubimca i da se oprobaju u sportskoj veštini agiliti. Kako bi sve uspomene sa Izložbe bile sačuvane, biće organizovano i fotografisanje sa ljubimcima.

Za najmlađe posetioce izložbe, uzrasta od 6 do 12 godina, organizovano je druženje u okviru Dečjeg kluba ORkiCA! Skulpture pasa od recikliranog materijala i crtanje portreta pasa – NAJtakmičara, samo su deo zabavnih aktivnosti koje je ORkiCA pripremila. Mališani će zajedno odabrati i NAJmešanca po svom izboru i tako učestvovati u dodeli nagrada! 

Poruka izložbe mešanaca

Izložbom pasa mešanaca ORCA želi da pokaže koliko su mešanci posebni, kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da usvoje baš mešanca. Odgovorno vlasništvo predstavlja brigu i ljubav koje pružamo ljubimcu, adekvatnu ishranu i smeštaj, kao i obavezno obeležavanje, vakcinaciju i sterilizaciju. Na ovaj način odgovorni vlasnici doprinose rešavanju širih društvenih problema poput problema napuštenih životinja i ugrožavanja bezbednosti.