Filmska magija malog mopsa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Dijana Đukić - 06/02/2019

Filmska magija malog mopsa

Glavni junak filma „Moj pas Patrik” izvodi brojne trikove, a (ljudske) kolege oduševljene su njegovim glumačkim sposobnostima

Tekst: magazin Pas

Ne znamo koliko to ima veze sa kineskim horoskopom, ali u godini Psa nije manjkalo filmova o najboljem čovekovom prijatelju. Lovorike je, očekivano, pobrao Ves Anderson sa svojim „Ostrvom pasa”, o kojem smo već pisali, ali velikim platnom su se tokom prošle godine prošetale i brojne druge kuce vredne pomena. Ovog puta predstavljamo vam – Patrika.

Razmaženko

Glavna zvezda britanskog filma „Moj pas Patrik” je istoimeni mops koji sticajem okolnosti pripadne mladoj nastavnici Sari (glumi je Beti Edmondson).

Na početku filma, Sarina baka umire, a ona se nada da će u nasleđe dobiti bakin Faberžeov broš. Umesto nakita, međutim, stiže joj prilično razmaženi Patrik, koji je, uprkos tome što je u, poznoj, desetog godini života, „iritirajuće dobrog zdravstvenog stanja”. Od početka, Sara se žali svakome ko želi da je čuje da su ona i Patrik paklena kombinacija, ali pitanje je može li mali mops uopšte zagorčati njen život, koji je daleko od savršenog. Naravno, uz niz komičnih situacija, stvari s vremenom dolaze na svoje mesto.

Pravi profesionalac

Naslovna uloga pripala je psetancetu po imenu Harli, koji je osvojio ne samo publiku već i (ljudske) kolege glumce, koji su bili oduševljeni njegovom profesionalnošću.

– On je verovatno najprofesionalniji glumac s kojim sam ikad radila – rekla je njegova filmska partnerka Beti Edmondson. – Uvek sluša uputstva reditelja i sve trikove izvodi iz prve, u samo jednom kadru. Ali nije preterano društven. Ponaša se kao prava diva. Uopšte nije hteo da se druži sa mnom u pauzama snimanja i bila sam veoma uznemirena zbog toga.

Trikovi

U filmu Patrik, odnosno Harli, izvodi brojne trikove i rediteljka Mendi Flečer je morala da u svim scenama veoma blisko sarađuje sa njegovim trenerom.

– Zadivljujuće je to što izgleda kao da on zaista glumi – rekla je Flečerova. – Uživala sam u radu sa psom. Jednostavno, deluje relaksirajuće na čitavu ekipu.

Jedna od najpopularnijih rasa

„Patrik” je, što se tiče publike, imao odlične startne pozicije zbog činjenice da je glavni junak upravo mops. Psi ove rase zauzeli su četvrto mesto na listi najpopularnijih pasa u Velikoj Britaniji ove godine. Na prvom mestu je labrador-retriver, a drugi je, pomalo neočekivano, francuski (!) buldog. Njegov engleski rođak nalazi se tek na šestoj poziciji.