Engleska: Otmica ljubimaca postaje krivično delo - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 06/09/2021

Engleska: Otmica ljubimaca postaje krivično delo

Otmica kućnih ljubimaca biće proglašena krivičnim delom u Engleskoj nakon porasta prijavljenih krađa tokom zatvaranja uzrokovanih pandemijom koronavirusa

Izvor: N1

Krađa kućnog ljubimca trenutno se tretira kao gubitak vlasnikove imovine, ali ministri žele da se novim zakonom prizna emocionalni stres koji može izazvati. Radna grupa, koju čine vladini službenici, policija, tužioci i lokalne vlasti, primila je dokaze od grupa za zaštitu životinja, aktivista za kampanju, akademika i drugih stručnjaka.

Njihov izveštaj je utvrdio da je sedam od 10 krađa kućnih ljubimaca koje je zabeležila policija uključivalo pse.

Iako je prema Zakonu o krađi iz 1968. godine za izvršenje krivičnog dela predviđeno maksimalnih sedam godina zatvora, ministri kažu da je malo dokaza da se to primeni i u ovom slučaju, jer je težina kazne delimično određena novčanom vrednošću otuđene stvari.

– Krađa kućnog ljubimca užasan je zločin koji može uzrokovati velike emocionalne tegobe porodicama, dok bezosećajni kriminalci pune džepove. Novi zakon o otmici kućnih ljubimaca priznaje da su životinje daleko više od imovine i daće policiji odrešene ruke za izvođenje ovih bolesnih pojedinaca pred lice pravde, izjavila je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Related Posts