DOGSTIVAL: Edukativno-zabavni festival za pse i one koji ih vole ⭐10 sagovornika i SPECIJALNI GOST⭐ - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 06/10/2023

DOGSTIVAL: Edukativno-zabavni festival za pse i one koji ih vole ⭐10 sagovornika i SPECIJALNI GOST⭐

Već i ptičice na grani znaju da će se 7. oktobra u Beogradu održati fantastičan festival za pse i sve one koji ih vole: ❣ DOGSTIVAL! Ovo je prvi DOGađaj ove vrste kod nas, organizovan tako da je u njegovom središnjem delu edukacija o odgovornom vlasništvu, kao uzroku mnogih problema, piše Djole dog.

Naravno, kada je ovako važna tema u pitanju, ne može se površno o njoj govoriti. Zato u gostima DOGSTIVALA imamo čak 10 sagovornika, stručnjaka i poznavaoca različitih oblasti, ali i vlasnika, javnih ličnosti, sa kojima ćemo razgovarati o brojnim važnim temama.


Moderator razgovora: dr Jelena Rvović Jelić, urednik Djole dog izdanja

Veterinari Miomir Mića Ranđelović i Klara Ćurčin imaju višedecenijsko iskustvo i dragocene savete. Govorićemo o preventivnoj veterinarskoj zaštiti, obavezama vlasnika kada je vođenje računa o zdravlju ljubimaca u pitanju, pravilnoj ishrani, redosledu vakcinacije, adekvatnom smeštaju, kao i o drugim važnim temama. Veterinar Dunja Kovač, jedini bihejviorista za životinje kog imamo, dotaći će važnih tema o prednostima odgovornog vlasništva kada je ponašanje pasa u pitanju, i, s druge strane, problemima koji nastaju u ponašanju pasa kada je vlasnik neodgovoran.

Klinički psiholog Branislava Pavlović reći će nam nešto o vezi između nasilja prema životinjama i nasilja prema ljudima, opasnostima (konstantnog) ne-reagovanja na agresiju i brojnim problemima koje izostanak empatije u društvu uzrokuje. Posebno ćemo pričati o deci i psima, prednostima odrastanju sa psima, a obratićemo se i onima koji misle da nije moguće voleti i decu i pse, i da jedna ljubav drugu isključuje. Predstavnici Udruženja Beta Beograd i Udruženja DogGo će istaći izazove i muku sa kojima se suseću napuštene životinje, stanje u azilima i situaciji na ulicama, o tome šta se (i da li se) nešto sistemski rešava, i drugo. Poseban deo ovog dela razgovora je predstavljanje pasa koji traže dom, pa se nadamo da će nekoj šapici baš na DOGSTIVALU pomoći da ostvari svoje snove i pronađe svoju porodicu.

Volonteri udruženja će se družiti sa posetiocima tokom celog trajanja festivala, pa možete da posetite njihove štandove, razgovarate sa njima, vidite kako i vi možete bio deo spasavanja životinja, ali i upoznate neke od njihovih štićenika.

Iskra Brajović, Marko Stojanović i Smiljan Banjac će nas upoznati sa njihovim šapicama i podeliti sa nama njihove pričice. Dotaći ćemo se i ozbiljnih tema i podstaći pitanja, a tako, nadamo se, i širu diskusiju.

Pored ovih priča, o Iskrinim, Markovim i Smiljanovim psima i članovima porodica, na DOGSTIVALU ćete imati priliku da vidite i upoznate i brojne druge pse, jer planiramo njihove priče da čujemo od vlasnika – posetioca. 🥰 Tako će svi vlasnici, pre učešća u reviji i šetnje crvenim tepihom, reći nekoliko reći o svom voljenom psu. Da svi uživamo u lepim emocijama i širimo ih dalje!


Ako mislite da je tu kraj divnim iznenađenjima koji smo pripremili, varate se! Veliko nam je zadovoljstvo i čast da najavimo i specijalnog gosta DOGSTIVALA, nekog ko od prvog dana prati naš rad aktivno i ko se rado odazvao pozivu: Gorica Popović.

Pričaćemo i upoznati njuškice koji ulepšavaju dane naše velike glumice, uticaju koji imaju na nju i porodicu, upoznati ih kroz njihove priče, ali i posebno se osvrnuti na situaciju u kojoj smo, kada su problemi napuštenih životinja u pitanju, kao i na veliku ulogu neodgovornih pojedinaca i odsustvo sitemskog i humanog rešenja. I gde nas još razgovor odvede…..

Kako je naš festival edukativno-zabavnog sadržaja, podsetimo se i ostalih delova festivala i spomenimo još jednu lepu i važnu informaciju, a to je da je voditelj zabavnog dela programa DOGSTIVALA Nikolina Rakić, novinar RTS-a.

❣ Poseban deo DOGSTIVALA pod nazivom „DJOLETOVE AVANTURE“, posvetićemo deci i širenju empatije prema psima.
❣ Sve njuškice i njihovi ljudi, mogu da učestvuju u REVIJI ZA PSE, koju ćemo upriličiti par puta tokom druženja.
❣ Nismo zaboravili ni KUTAK ZA NAJMLAĐE REPIĆE, u okviru kojeg će štenci moći da se upoznaju i druže sa drugarima, a novi vlasnici da saznaju sve što ih zanima o pravilnom odgoju štenca. A tu će biti i
❣ čarobni deo za slikanje – SELFIE CORNER.


Posebni gosti biće deca koja će izvoditi delove iz knjiga „Đoletove avanture“, po njihovom izboru: Vera Medan i Elena Čikaric, Danka Avramović, Marija Filipović i Jana Milić. Sa decom ćemo i razgovarati i pitati ih zašto vole Đoleta i šta su naučili od njega!

U delu festivala namenjenom deci, decu će dočekati učiteljica sa više od 40 godina iskustva u radu, Slavica Sretić, koja će ih animirati da učestvuju u našim zanimljivim radionicama. Pored crtanja, slikanja, bojenja i čitanja, planirano je i druženje sa psima.

Prijatelji festivala za pse i sve one koji ih vole: DOGSTIVALA, su Purina ProPlan, Pedigree, kao i magazin PAS. Oni će organizovati dodatne sadržaje u okviru svojih štandova, predstaviti posetiocima svoje proizvode i obradovati ih poklonima.

Bezbednost šapica nam je na prvom mestu, pa vas molimo da dođete sa psima koji su uredno vakcinisani, držite psa na povocu, pokupite za svojim psom i vodite računa o ponašanju svoje šapice. Da pokažemo kako smo svi na DOGSTIVALU – odgovorni vlasnici.

7. oktobar, ispred prodavnice Pet centar na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića 1v, od 12h do 18h. VIDIMO SE!


Festival organizuje Djole dog, uz podršku Pet centra.