Direktor "Veterine" potvrdio da je na Kalemegdanu bačen otrov - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
kalemegdanska tvrdjava
Od petmagazine.rs - 08/03/2020

Direktor “Veterine” potvrdio da je na Kalemegdanu bačen otrov

Direktor “Veterine Beograd” Budimir Grubić potvrdio je da je na Kalemegdanu za sada nepoznata osoba postavila otrov za pse. On je rekao da otrov koji je pronađen utiče na nerve životinja.

Izvor: N1 Beograd; Foto: Shutterstock

  • Radi se o spoticanju, teškom hodu i nemogućnost koordinacije pokreta. Intoksikacija otrovom putem hrane nije postojala. S obzirom na to da do sada nismo imali slučaj da takav otrov postoji, smatramo da je neko prosuo neku hemijsku supstancu, recimo neki formaldehid ili nešto slično što je u vezi sa farbama, bojama, lepkovima, i zemlja je upila te supstance – rekao je on.

Oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kako je navedeo u saopštenju, “povodom uznemirujućih i zastrašujućih vesti o ubistvu pasa na Kalemegdanu koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama”.

On je na svom fejsbuk-nalogu naveo da se nada da će krivci, zbog velikog broja sigurnosnih kamera, biti brzo uhapšeni.

  • U tom kraju ima dosta sigurnosnih kamera, pa se nadam da će oni koji su ubili ove pse biti pronađeni. Javnost treba da bude upoznata sa svim detaljima ovog gnusnog čina. Ubiti ili povrediti životinju je isto što i ubiti čoveka. Zato onaj ili oni koji su ovo ubistvo pasa počinili moraju da odgovaraju – poručio je Vesić.

Na društvenim mrežama pojavile su se vesti da su najmanje četiri vlasnička psa u petak i subotu uginula od posledice trovanja na Kalemegdanu. Mrežama je prostrujala vest da se sumnja na nervni otrovi, ne zna se tačno na kojoj lokaciji, koji kod životinja izaziva simptome koji podsećaju na epileptični napad, ali sa tragičnim ishodom, pišu “Večernje novosti“.