Da li ste zaista spremni za psa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 15/12/2022

Da li ste zaista spremni za psa

Gotovo svaki vlasnik psa u stanju je da satima priča o dogodovštinama i avanturama koje svakodnevno doživljava uz svog ljubimca, međutim, psi nisu idealan izbor za svakog. Saznajte da li ste spremni za odgovornost deljenja života sa psom.

Piše: petmagazine

Ne provodite dovoljno vremena u kući kako biste se brinuli o svom psu

Ukoliko zbog posla ili privatnih obaveza veoma malo vremena provodite u kući, onda svakako ne bi trebalo da uzmete psa, pošto je njima potrebno društvo i pažnja znatno više od onoga što možete da im pružite.

Imate alergiju na ljubimca, ili je ima neko iz vašeg okruženja

Blage alergije ponekada mogu biti kontrolisane adekvatnim tretmanima ili stvaranjem zona bez ljubimaca, ali ukoliko neko poseduje ozbiljnu alergijsku reakciju na psa, pas definitivno ne bi trebalo da bude vaš izbor.

Niste finansijski spremni

Ukoliko na prvi pogled na vaše finansije niste sigurni da možete da podmirite sve potrebe vašeg ljubimca kao što su veterinar, hrana, igračke, povodac i zalihe za čišćenje, možda je ipak bolje da sačekate još malo.

Ne želite nered i prljavštinu u vašoj kući

Ukoliko usvojite retrivera, nemojte očekivati da će vaše okruženje biti besprekorno čisto. Uz psa dolaze i dodatne obaveze koje se tiču održavanja higijene doma.

Mislite da će deca biti zadužena za svog ljubimca

Iako mislite da vaše dete zaslužuje da dobije drugara u vidu psa, budite sigurni da ono neće biti u stanju da se samo stara o njemu i biće mu potrebna vaša pomoć. Na kraju krajeva, blagostanje psa ipak mora biti u rukama odrasle osobe.