Magazin PAS, septembar 2023. - Pet Magazine
Pas:
Mačka:

Magazin PAS, septembar 2023.

PRVI I JEDINI MAGAZIN O PSIMA koji izlazi od 9.10.2013.

U najnovijem broju magazina PAS, možete pročitati veoma detaljnu temu broja o napuštenim psima. Da li znate kako se psi osećaju kada krevet zamene ulicom, kada ih čovek izda, kada ih prepusti golom opstanku ulice? Mi znamo, pa smo podeliit to sa vama, jer je krajnje vreme da stavimo prst na čelo, a ruku na srce i ponašamo se prema psima kao prema živim bićima koji u potpunosti zavise od nas. Detaljno smo obradili i temu kako da znamo da je naš pas srećan. Da li je samo vrtenje repa znak ili ima još puno načina na kojima nam naše drage šapice pokazuju radost?  

Naslovnu stranu krasi naš pas Muki iz Beograda, koji uči ljude da udome nekog napuštenog psa, i tako ulepšaju život i njemu, i sebi. Kroz njegovu priču, ispričanu iz ličnog iskustva, prenosimo poruku o zahvalnosti jednog psa koji zna da je spasen i njegovoj neizmernoj ljubavi koju pruža.

Ne propustite ni našu rubriku 100 činjenica o psima, koju nastavljamo iz broja u broj, zatim brojne savete i apele o uvek aktuelnim temama, kao što su separaciona anksioznost ili ishrana malih (rasa) pasa; pripremite neke recepte koje smo odabrali, zabavite se uz zanimljivosti iz psećeg sveta i neobična aw aw – prijateljstva.

MAGAZIN PAS MOŽETE PRONAĆI U OBJEKTIMA MOJ KIOSK I MAXI. AKO ŽELITE DA VAM MAGAZINE STIŽE NA KUĆNU ADRESU, IMATE I MOGUĆNOST PRETPLATE. ZA DODATNE INFORMACIJE, KLIKNITE OVDE.

A onda su pred vama i autorski tekstovi naših saradnika, veterinara. Tako se u julskom broju informišite o endoskopiji, važnosti pravilnog doziranja hrane, mogućim povredama pasa kada ostanu sami i važnosti preventive. Tu su i brojni informativni tekstovi, koje uvek pišemo u saradnji sa stručnjacima. 

Zatim vam preporučujemo za čitanje intervju sa Vesnom Knežević Ćosić, novinarom i piscem, koja ističe prednosti i lepotu udomljavanja starijeg psa. Zatim čitajte divnu priči koja prati jednu sklupturu dečaka i psa ogrnutim kaldrom, iz Belgije, strahu od grmljavine i kako ga savladati, o prednostima spavanja sa njuškicom, nekim stvarima koje možda radimo nenamerno a time nerviramo psa, i o mnogim drugim temama. Ne propustite i priču o Badiju iz Surduka, koji je proslavio 17 godina i govori nam kako pse treba da volimo ceo život. 

U ovom broju magazina smo se oprostili i od našeg psa Lava, koji je krasio naslovnu stranu prethodnog broja. Nažalost, on je otišao nekoliko dana pred izlazak svoje prve naslovnice, posle borbe sa opakom bolešću. Zahvalni smo što je naš bordo doživeo pozne godine i što je i nakon dijagnostifikovanja bolesti živeo još skoro 8 meseci, velo lepog i kvalitetnog života. On je naš veliki učitelj hrabrosti i dostajanstva, i u dobru i u zlu. Putuj dobri naš džine, volimo te beskrajno…

I verujte nam reč, nismo vam spomenuli brojne druge tekstove, od kojih je svaki pisan s velikom pažnjom i ljubavlju prema psima! Ovo je magazin koji se dugo čita i zauvek čuva.