Uginuo najstariji mačak na svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
najstariji macak na svetu
Od petmagazine.rs - 06/07/2020

Uginuo najstariji mačak na svetu

Tužna vest pogodila je mačji svet – pre nekoliko dana uginuo je Rabl, žuto-beli mačor za kojeg se smatralo da je najstariji mačak na svetu.

Izvor: Mondo.rs

Mekani mačak rase mejn kun je u dom njegove vlasnice Mišel Heritedž stigao kao rođendanski poklon pre 31 godinu. Računajući u ljudskim godinama Rabl je živeo oko vek i po!

U maju 2019. godine sa navršenom 31. godinom on je postao najstarija mačka na svetu, a njegova vlasnica otkriva da je preminio malo pre 32. rođendana. Rabli nije imao određenih zdravstvenih problema, ali je pre nekoliko meseci postao veoma mršav i preminuo je od starosti.

Pročitajte još: Rabl proslavio 30. rođendan

Njegova vlasnica ističe da je za mačkov dug život zaslužna i činjenica da ona nema dece i da ga je mazila kao da je njeno dete.

uginuo najstariji macak na svetu

Rabl je titulu najstarije žive mačke preuzeo od Skutera sijamske mačke iz Teksasa koja se našla i u Ginisovoj knjizi rekorda. Najstarija mačka svih vremena prema knjigama rekorda je umrla 2005. u svojoj 38. godini.

Pročitajte još: Švrća je najstariji mačak u Srbiji

Rablova vlasnica ističe da se nikada nije zanimala za rekorde već je jednostavno želela da uživa u odrastanju svog mačora.