Udomite macu na Mrnjau vikendu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 11/09/2019

Udomite macu na Mrnjau vikendu

Nedelja, 15. septembra u Domu omladine, od 11 do 17 časova. Ulaz je slobodan, a posetioci imaju priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

Izvor i foto: LePETit

Dom omladine Beograda, JKP “Veterina Beograd” i Društvo Le PETit osmi put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici – Mrnjau vikend!

Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 15. septembra, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno više od 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica, a odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne i empatične ljude

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP “Veterina Beograd” će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak.

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, spasli i odnegovali više od 1.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.