U Antaliji izgrađena zgrada sa 64 sobe za smeštaj mačaka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 01/03/2021

U Antaliji izgrađena zgrada sa 64 sobe za smeštaj mačaka

U Dokumaparku u Antaliji je izgrađena trospratna zgrada sa 64 sobe za smeštaj mačaka

Izvor i foto: N1

Iz opštine Kepez saopšteno je da je Dokumapark, nakon muzeja, biblioteka, umetničkih galerija i naučnog centra, dobio nove sadržaje koji će osigurati lagodan boravak za životinje.

Kancelarija za uređenje parkova je prethodno u Dokumaparku postavila 30 kućica za siguran smeštaj ptica, a završeni su i radovi na izgranji smeštaja za mačke.

Reč je o drvenoj minijaturnoj trospratnici sa 64 sobe koje su u potpunosti opremljene za ugodan i siguran boravak mačaka. Pored zgrade su postavljene i manje kućice i drugi sadržaji za mačke, a svojevrsni “grad mačaka“ će zvanično biti otvoren 17. februara.

Uporedo s tim, nadležne službe opštine Kepez u Antaliji će osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smeštaj životinja lutalica će biti preinačen u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost lečenja, rehabilitacije i smeštaja.

Bolnica za životinje će nuditi i uslugu hitne pomoći, a biće opremljena salama za operacije, laboratorijsku analizu krvi, intenzivnu negu, rendgenske preglede, postooperativne oporavke i karantine.

Related Posts