Tri stvari koje ne vole - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mačka spava
Od petmagazine.rs - 08/10/2021

Tri stvari koje ne vole

Mačke su kućni ljubimac sa kojim je život uvek nepredvidiv i u velikoj meri zavisi samo od raspoloženja mačke. Tako u jednom trnutku može biti srećna i želeti da se mazi sa vama, dok u drugom trenu može iskazati svoju tvrdoglavost i svojeglavost

Izvor: MagazinNovosti

Mačke je gotovo nemoguće “obuzdati“ jer su izrazito svojeglave. Međutim, upravo zato ih volimo. Ipak, ove tri stvari su univerzalne za sve mačke ovog sveta, ove tri stvari nikako ne podnose.

Sve vrste promena

Novo dete, kuća ili stan, ali i pomeranje peska za fiziološke potrebe za samo pet centimetara. Sve ovo su stvari koje će naljutii vašu mačku.

Mačke su životinje navike i promene ih mogu poprilično potresti. Zbog toga i svaku malu promenu u kući treba izvoditi polako i postepeno. Kod preseljenja, potrebno je paziti na to da se životinja najpre mora navići na novo okruženje. 

Glasni zvukovi

Vatromet, grmljavina, nevreme ili buka sa gradilišta nije nešto što veseli tvoju mačkumačke vole, naprotiv. Ovo ih mnogo plaši i stresno podnose takve situacije, što dalje loše utiče na njihovo raspoloženje.

Kako bi im pomogli, moramo ih naučiti da se naviknu na neke zvukove, odnosno, da ih vremenom počnu ignorisati. Možete je oostavi na jednom mestu za vreme nevremena, a kad nevreme prođe nagradi je nečim što voli.

Jaki mirisi

Iako nas, kao vlasnike, mačke zasigurno vole, svoju ljubav neće pokazati ako osete jak parfem na nama. Naprotiv, mačka će nas ljutito gledati, a možda izazovemo i njenu mračnu stranu.

Mačke imaju jako osetljiv njuh pa im snažni mirisi jako smetaju i mogu im biti neprijatni. Zbog toga mačke izbegavaju mesta gde je zastupljen intenzivan miris.

Related Posts

Related Posts