Napustili ga, a on je prešao 20 km da im se vrati - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macka
Od petmagazine.rs - 12/04/2020

Napustili ga, a on je prešao 20 km da im se vrati

Krajem februara ovaj preslatki mačak je ostao bez doma. Njegova porodica ga je dovela u sklonište i tu ostavila.

Izvor: Index.hr/ljubimci; Foto: SPCA

Mačak Tobi nije znao šta je to loše učinio i zašto se sada nalazi u nekoj čudnoj prostoriji i u nekom kavezu. Nije znao gde je nestala njegova voljena porodica.

Toliko su mu nedostajali da je odlučio da pobegne i da ih pronađe. Nakon što je prešao više od 20 kilometara i ponono pronašao svoju izgubljenu porodicu, nije znao šta će mu se dogoditi. Ovaj put njegovi vlasnici nisu hteli da ga vode u sklonište, već su naložili veterinarima koji tamo rade – da ga uspavaju.

Zaposleni su odbili da to učine i kontaktirali su Društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama koje je odmah preuzelo Tobija. Veterinari su ustanovili da ima upalu gornjih disajnih puteva i da je pozitivan na mačju sidu, što je verovatno i razlog što ga je porodica napustila.

Mačke s ovom bolešću mogu dugo da žive, samo im je potrebno malo više pažnje. Tobijeva priča se ubrzo proširila po društvenim mrežama i pre nekoliko dana – Tobi je udomljen! U svojoj novoj porodici ima još dva mačka i odmah im je svima pokazao koliko je dobar i drag.