Napustili ga, a on je prešao 20 km da im se vrati - Pet Magazine
macka
Od petmagazine.rs - 12/04/2020

Napustili ga, a on je prešao 20 km da im se vrati

Krajem februara ovaj preslatki mačak je ostao bez doma. Njegova porodica ga je dovela u sklonište i tu ostavila.

Izvor: Index.hr/ljubimci; Foto: SPCA

Mačak Tobi nije znao šta je to loše učinio i zašto se sada nalazi u nekoj čudnoj prostoriji i u nekom kavezu. Nije znao gde je nestala njegova voljena porodica.

Toliko su mu nedostajali da je odlučio da pobegne i da ih pronađe. Nakon što je prešao više od 20 kilometara i ponono pronašao svoju izgubljenu porodicu, nije znao šta će mu se dogoditi. Ovaj put njegovi vlasnici nisu hteli da ga vode u sklonište, već su naložili veterinarima koji tamo rade – da ga uspavaju.

Zaposleni su odbili da to učine i kontaktirali su Društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama koje je odmah preuzelo Tobija. Veterinari su ustanovili da ima upalu gornjih disajnih puteva i da je pozitivan na mačju sidu, što je verovatno i razlog što ga je porodica napustila.

Mačke s ovom bolešću mogu dugo da žive, samo im je potrebno malo više pažnje. Tobijeva priča se ubrzo proširila po društvenim mrežama i pre nekoliko dana – Tobi je udomljen! U svojoj novoj porodici ima još dva mačka i odmah im je svima pokazao koliko je dobar i drag.

Komentari “Napustili ga, a on je prešao 20 km da im se vrati

  1. Recite vi tamo njima da je nasa kuja Dona iz Krajine presla 500 km da bi pronasla svoje vlasnike koji su zbog rata 95. izbjegli Kasnije kada su odlazili za Kanadu, ambasada im je dozvolila da Donu povedu sa sobom nakon sto su culi kako ih je ona pronasla.

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published.