Najpoznatiji ukrajinski mačak je na sigurnom - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 17/03/2022

Najpoznatiji ukrajinski mačak je na sigurnom

Pošto su se mnogi zabrinuli za njegovu sigurnost, pre dva dana oglasio se Stepan, najpoznatiji ukrajinski mačak koji je stekao slavu nakon što su vlasnici objavili snimak na kojem “uživa naslonjen, uz piće”. Skoro pune dve nedelje nije bilo objave na njegovom profilu, što je mnoge zabrinulo.

Izvor: Index.hr

– Pre dve nedelje, rano ujutro, spavali smo kod kuće. U 5 ujutro začula se neka eksplozija. Nakon pola sata, začule su se nove eksplozije, prozori su zadrhtali. Skočio sam i shvatio da se događa nešto strašno! Napad i granatiranje Harkiva. Shvatili smo da je rat došao u našu kuću – stoji u najnovijoj objavi na Stepanovom profilu.

Proveli smo dve noći u podrumu, a nedelju danas smo bili bez struje. Morali smo otići u obližnji podrum napuniti telefon. Tada smo uspeli da napustimo grad. Harkivski volonteri pomogli su tako što su nas odveli do železničke stanice. Seli smo na voz Harkiv – Lavov, zatim smo produžili do granice s Poljskom. Kada smo stigli u Poljsku, Svetsko udruženje uticajnih blogera iz Monaka ponudili su nam pomoć. Pomogli su nam da stignemo u Francusku, gde sad čekamo dan kada ćemo moći da se vratimo kući. Sada smo dobro. Jako smo zabrinuti za našu rodbinu u Ukrajini i učinit ćemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji, zaključili su.

Stepanovi pratioci na Instagramu, kojih je sad preko milion, u komentarima su izrazili sreću što su on i njegovi ljudi sad na sigurnom.

PROČITAJ JOŠ: MACA GUBI RAVNOTEŽU