Mrnjau fest: Udomite macu i upoznajte vaše omiljene rase mačaka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mrnjau fest
Od petmagazine.rs - 10/01/2020

Mrnjau fest: Udomite macu i upoznajte vaše omiljene rase mačaka

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole – Mrnjau fest!

Tekst i foto: Le PETit

U subotu i nedelju, 11. i 12. januara, Dom omladine Beograda, JKP „Veterina Beograd” i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji „Mrnjau fest”. Na festivalu će osim prelepih maca biti i mnogo dobrih vibracija i kreativnosti, jer su mačke od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi ‒ od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Odgajivači

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača. U subotu i nedelju, u periodu od 10 do 18 sati vreme je za međunarodno takmičenje mačaka.

WCF World Show je zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom, a zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egipatski mau, hajlender, mančkin, norveške šumske, selkirk reks, orijentalke, sfinksovi i druge.

Filmovi

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku, pa će prvi dan festivala obeležiti filmski maraton sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu. Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu. Filmski maraton obuhvata filmove “Tajni život mačaka”, “Mala gospođica Dulitl”, “Leo Da Vinči”.  Filmski maraton je u subotu od 11 do 17 časova.

Udomljavanje

Tokom drugog dana festivala predstaviće se „mrnjau” staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace za udomljavanje. Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. JKP „Veterina Beograd“ će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme.Udomljavanje maca je u nedelju od 12 do 17 sati.

Veterinari

Na „Mrnjau festu” biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitavanju, mitovima i predrasudama.

Dođite u Dom omladine da se družite, radujete, mazno mrnjaučete i dva dana provedete u najboljem društvu – mačjem!

INFO

„Mrnjau fest” je otvoren za posetioce u subotu i nedelju (11. i 12. januara) od 10 do 18 h. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski maraton je u subotu, od 11 do 17 h. Udomljavanje maca je u nedelju, od 12 do 17 h. Ulaznica je 300 dinara, a za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.