Mreže na terasi – obavezne ako mislite o bezbednosti mačaka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 29/06/2023

Mreže na terasi – obavezne ako mislite o bezbednosti mačaka

Mreže na terasama su izuzetno važne kada je reč o bezbednosti mačaka. Nažalost, i pored brojnih apela i tekstova, još uvek je onih koji veruju da mačka ima 9 života. Verujte nam – nema. Ima samo jedan, kao i mi.

piše: petmagazine

Mačke su poznate po svojoj sposobnosti da se penju i istražuju. Ali visoke terase mogu predstavljati opasnost od pada. Mreže na terasama sprečavaju mačke da padnu s visine i mogu sprečiti ozbiljne povrede ili čak smrt. Takođe su veoma znatiželjne i sklone begu, ako pronađu priliku. Mreže su fizička barijera koja sprečava mačke se izlože opasnostima poput saobraćaja ili nepoznatih teritorija.Ako vam, kojim slučajem, ovo nije dovoljno, evo još jedne informacije. Mreže na terasama pomažu u održavanju čistoće unutrašnjosti doma tako što sprečavaju mačke da donose prljavštinu, grančice ili male životinje unutra.

S druge strane, naše ljubimice i ljubimci obožavaju da posmatraju spoljni svet i uživaju u prirodi. Mreže im pružaju sigurnu okolinu u kojoj mogu da provode vreme na otvorenom, uživajući u svežem vazduhu i prirodnom okruženju, bez izloženosti rizicima.

Mreže na terasama su, dakle, ključne za stvaranje sigurnog i bezbednog prostora za mačke. Na taj način im obezbeđujemo uživanje u prirodi i napolju, ali bez opasnosti.