Mačka ima povećan apetit, a mi moramo da vodimo računa o gojaznosti - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 01/07/2023

Mačka ima povećan apetit, a mi moramo da vodimo računa o gojaznosti

Kada se suočite s mačkom koja ima pojačan apetit, ali morate voditi računa o njenom zdravlju i kilazi, postoje neki koraci koje možete preduzeti. Prvo i osnovno što se mora uraditi je poseta veterinaru. To je jedini način da isključite moguće zdravstvene probleme koji mogu uzrokovati povećan apetit kod mačke. Veterinar će moći da pruži odgovarajuće savete i preporuke. Ako potvrdi da maca nema zdravstvene probleme, onda možete da se vratite na ove savete.

piše: petmagazine

Prilagodite ishranu

Razmislite o prilagođavanju njenog obroka. Posavetujte se o odgovarajućoj vrsti hrane i količini koju treba davati mački kako bi održala zdravu težinu.

Kontrolišite veličinu porcija

Merenje hrane i kontrola veličine porcija mogu biti korisne. Obratite pažnju na preporučene smernice za hranjenje na pakovanju hrane ili se konsultujte sa veterinarom kako biste odredili pravu količinu hrane za vašu mačku.

Hrana za kontrolu apetita

Razmotrite upotrebu hrane koja može pružiti osećaj sitosti mački, sa manje kalorija. Ove vrste hrane su često bogate vlaknima koja pomažu u kontroli apetita.

Aktivnost i igra

Povećajte nivo aktivnosti mačke kako bi sagorela više kalorija. Pružite joj dovoljno vremena za igru, koristite igračke i stimulativne aktivnosti kako biste je angažovali i održavali fizičku kondiciju.

Redovne kontrole

Redovno pratite telesnu težinu mačke i vršite kontrole kod veterinara. Održavanje stalne komunikacije s veterinarom može pomoći u praćenju zdravlja mačke i prilagođavanju ishrane ili aktivnosti prema potrebi.

Važno je da pristupite problemu povećanog apetita kod mačke na sistematičan način i uz stručne savete veterinara, kako biste osigurali da vaša mačka bude zdrava.