Maca policajka: Položila zakletvu i redovno dolazi u stanicu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macka policajac
Od Nikola Nedeljković - 02/07/2018

Maca policajka: Položila zakletvu i redovno dolazi u stanicu

Maca po imenu Donut postala je punopravni član policajske stanice iz mesta Troj, u blizini Detroita. Pogađate, ova vest brzinom munje obišla je planetu, a preslatka maca postala je prava internet zvezda 🙂

Izvor: B92.net/ljubimac 
Od momenta kada ju je policija pronašla i spasila, Donut je postala prava miljenica među zaposlenima, te je dobila priliku da postane član policajske stanice. I to se zaista i desilo – maca je zvaničnu zakletvu položila pred sudijama Kirsten Nilsen Hartig i Maurin Mekginis, piše Metro.

Donut je dobila značku i počela je odmah da pomaže svojim kolegama u radu na društvenim mrežama. Ona privlači pažnju kad je reč o problemima u društvu, poput vožnje u pijanom stanju.

Pomoć žrtvama zločina

Iako se odlično pokazala na ovom “zadatku”, Donut bi uskoro mogla da napreduje, odnosno, da postane terapeutska mačka koja će nuditi emotivnu potporu žrtvama zločina tokom policijskog ispitivanja.

  • Bavili smo se mišlju da nabavimo psa za potrebe odnosa s javnošću, a onda smo pomislili da možemo nabaviti mačku. Nismo imali jasnu ideju kako će to stvarno izgledati. Mnogi od nas u stanici zaista vole mačke i videli smo kako druge stanice koriste životinje za komunikaciju sa zajednicom i kao svoje maskote – objasnila je Megan Leman, članica za javno informisanje Policijske stanice Troj.

Megan je objasnila da je maca kod njih od maja meseca i da živi sa jednim od policajaca koji je dovodi u stanicu nekoliko puta nedeljno.

  • Kad Donut naraste nadamo se da će moći da pomaže žrtvama koje dođu u stanicu. Kada bude imala malo manje te ‘vrcave’ energije – zaključila je Megan.