Fenomen: Maca sa dva lica - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
neobicna macka
Od Nikola Nedeljković - 11/06/2018

Fenomen: Maca sa dva lica

Priroda se prilično zaigrala kad je reč o maci Venus, ali je baš zahvaljujući neobičnom izgledu postala poznata širom planete.

Izvor: magazin Mačka, Foto: Fejsbuk

Na licu mace Venus priroda je „iscrtala“ geometrijski pravilnu liniju koja njenu glavu deli na dve identične polovine, samo je jedna potpuno crne, a druga žute boje. Milioni pratilaca na instagramu i fejsbuku obožavaju njene fotografije, a Venus je vremenom postala i posvećen humanitarac.

Kada je njena vlasnica Kristina uvidela koliku pažnju izaziva njena maca, uključila se i u društveno odgovorne kampanje. Njena mezimica tako je glavni promoter projekta „Uhvati – steriliši – vrati“ koji se odnosi na ulične mačke.

I sama Venus život je započela kao napuštena maca koju je Kristina udomila 2009. godine.  Kada je jedan od njenih prijatelja postavio fotografiju neobične Venus na sajt redit, njene slike u roku od nekoliko sati postale su viralne.

  • Prvih nekoliko dana provela sam prikovana za računar i odgovarala na „optužbe“ da je Venus fotošopirana. Zato sam otvorila jutjub kanal i počela da kačim njene video snimke, i svima je postalo jasno da Venus zaista ima dva lica – objasnila je Kristina.

Venus inspiriše ljude širom sveta i promoviše lepotu različitosti. Kristini neprekidno stižu mejlovi roditelja mališana koji boluju od vitiliga i koji joj zahvaljuju što su njihova deca prihvatila bele fleke na koži zahvaljujući njenoj maci. Ova Amerikanka pokrenula je i proizvodnju plišanih igračaka koje izgledaju isto kao Venus, a sav novac od prodaje biće usmeren na sterilizaciju uličnih mačaka.

Himerizam kod životinja

U grčkoj mitologiji Himera je neman u Likiji, legendarna zver. U životinjskom svetu himere su životinje koje imaju genetsku anomaliju mešanja dva pigmenta i zapravo potiču od dva embriona koji su se ubrzo stopili u jedan. Ove životinje potpuno su zdrave, samo su neobične boje.

Instagram venustwofacecat

Tviter @venustwofacecat

Fejsbuk VenusTheAmazingChimeraCat

Jutjub VenusMommy