„Baz Svetlosni“ od 16. juna u bioskopima - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 15/06/2022

„Baz Svetlosni“ od 16. juna u bioskopima

Dizni i Piksar studio su za vas pripremili avanture koje nisu sa ovoga sveta – film “Baz Svetlosni“ (Lightyear) je od 16. juna u bioskopima širom zemlje.

Glumac koga od prošle godine svi znaju kao doktora koji je produžio život skadarlijskom boemu Tomi Zdravkoviću u filmu „Toma“Petar Benčina ovoga puta u kostimu astronauta koji predvodi ekipu koja se lansira visoko, visoko u svemir! Ekipu Baza Svetlosnog pored izvanrednog Petra Benčine čine i Bojan Žirović, Marija Ćalović i glumac Marko Marković.

Dizni i Piksar animacija “Baz Svetlosni“ (Lightyear) je od 16. juna u bioskopima širom zemlje.

Dok Baz pokušava da pronađe put kući kroz prostor i vreme, pridružuje mu se grupa ambicioznih regruta i njegov šarmantni robot pratilac mačka, Soks. Dolazak Zurga sa prisustvom svoje impozantne vojske nemilosrdnih robota i misterioznim planom komplikuje stvari i preti misiji.

Baz je junak koji je nadahnuo „Priču o igračkama“ on je samopouzdan, ambiciozan, lojalan svemirski rendžer koji je posvećen zadatku. Voli svoj tim i uzbuđenje koje mu njegov posao pruža. Inspiraciju za konačni Bazov izgled autori animacije pronašli su u astronaustskoj uniformi NASE i klasičnoj vojničkoj uniformi. Petar Benčina, poznati glumac koji je glasom oživeo strastvenog astronauta Baza Svetlosnog poznat je po ulogama u sledećim serijama: “Komšije“, “Žigosani u reketu“, “Vojna akademija“.

U filmu, u originalnoj verziji pojavljuju se glasovi Krisa Evansa kao poznatog svemirskog rendžera Baza Svetlonog, kao i reditelj i glumac Taika Vaititi koji daje glas Junior Zap Patrolu. Režiju potpisuje Angus Meklejn, producentkinja je Galin Suzmen (“Priča o igračkama koju je vreme zaboravilo”) i muziku je radio nagrađivani kompozitor Majkl Đakino (“Betmen”, “Gore”).